Uitleg 30 voel je fit

Morgen is de start van de #30voeljefit challenge. Samen met Mind Your Feed, Puur Suzanne en Eet het beter pakken wij de handschoen op. Met elkaar staan wij sterker en inspireren wij jullie naar een gezondere lifestyle zowel lichamelijk als geestelijk.

Bij Reny tref je vandaag een uitgebreide uitleg aan van de #30voeljefit challenge. Neem daar zeker een kijkje, vanwege de achtergrond artikelen en de GRATIS suikerkaart. Ik geef je alleen een korte uitleg zodat je weet wat de basisregels zijn. Nou ja, regels. Dat klinkt misschien streng. Bepaal zelf wat bij je past en hoe ver je wilt gaan in de challenge. Wil je iets bereiken? Dat gaat niet vanzelf. Wij dagen je dan ook behoorlijk uit!

We hebben dus een aantal grondregels die voor de hele voel je fit challenge gelden, én we focussen ons elke week op een ander thema. De thema’s die gericht op de verschillende eetmomenten: ontbijt, lunch, diner en tussendoor. Daarnaast tref je op onze blogs ook achtergrondinformatie en bijvoorbeeld extra tips. En via onze social media kanalen delen wij (oude) artikelen passend bij het thema of de “regels”.

30 voel je fit challenge

De regels zijn als volgt:

  1. geen toegevoegde suikers
  2. geen alcohol
  3. geen koffie drinken
  4. meer groenten eten
  5. meer bewegen
  6. voldoende drinken

Ben je er klaar voor? Zorg dat je lid bent van de #30voeljefit Facebookgroep? Daar vindt je onze 4 blogs en het is ook de plek om tips en ervaringen met andere uitwisselen uit te wisselen. Samen staan we sterk, dus kom erbij! Neem ondertussen alvast een kijkje bij de blogs van Annemieke, Suzanne en Reny voor inspiratie.

Voor dat we morgen starten, adviseer ik je om een eet- en drinkdagboek bij te houden. Misschien denk je dat je gezond eet of voldoende drinkt, totdat je het opschrijft. En dan blijkt ineens het tegenovergestelde. Start dan ook met een eetdagboek bijhouden. Wees eerlijk tegen jezelf. Zo kom je het beste tot goede inzichten.

Nog 1 nachtje slapen en dan begint dinsdag de #30voeljefit challenge en lees je alles over het belang van een goed ontbijt. Het gezegde is niet voor niks “ontbijt als een keizer, lunch als een koning en dineer als een bedelaar” Een goed begin van de dag is het halve werk. Het hoe, wat en waarom van een goed ontbijt zal je morgen duidelijk zijn. Tot dan. Liefs, Linda

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.