Sint Maarten traktaties

Vandaag is het Sint Maarten. Niemand weet eigenlijk meer waarom dit feest wordt gevierd. Bij kinderen (en ook die van mij) draait het natuurlijk om 1 ding: het snoep. Spannend hoor om met een lampion in het donker over straat te lopen. Aanbellen, even keihard zingen en dan het felbegeerde snoepje inslaan. Om aan het einde van de avond de “oogst” te beoordelen en te kijken wie het meeste snoep heeft.

Mijn overbuurvrouw bracht mij vorig jaar op een idee. Sjuul is gewichtsconsultente en begleidt kinderen naar een gezonder eetpatroon zonder een dieet met de Lekker Pûh methode. Op haar uitdeelschaal lag geen snoep, maar allerlei leuke kleine cadeautjes. Wat een goed idee! Kijk, nu vind ik dat snoep en Sint Maarten bij elkaar horen. Ik ga dan ook geen pleidooi houden om geen snoep aan de kinderen te geven. Ook op mijn schaal ligt vanavond snoep. Alleen vind ik dit idee zo leuk en origineel dat ik graag deze Sint Maarten traktaties met jullie deel.

Gummen
Welk kind vindt gummen nu niet leuk? De fruit- en taartgummen komen bij de Action vandaan en kosten € 0,69 – €0,72.

sintmaarten fruitgummen
Vingerlampjes
De lampjes zijn bij ons thuis altijd een grote hit. De kinderen kunnen ze direct gebruiken buiten in het donker. Ook te verkrijgen bij de Action voor € 0,99.

sintmaarten lampjes

Kleine diertjes
Voor kleinere kinderen zijn deze diertjes erg aantrekkelijk. Bij de Zeeman te krijgen voor € 0,99 per zakje.

sintmaarten dieren

Good Stuff
Natuurlijk hoort er ook snoep op de Sint Maarten schaal. Het merk Good Stuff is nieuw in de supermarkt. Het bevat geen gluten, lactose en gelatine én met natuurlijke kleuren en smaken. Er zit nog wel suiker in en echt gezond is het niet te noemen, maar al een goede stap voorwaarts.

sintmaarten goodstuff

Mandarijnen
Ik heb een poging gewaagd om een soort van Halloween gezichtjes te maken. Helaas ben ik er niet zo in geslaagd, maar jullie begrijpen het idee. Ik ben benieuwd of kinderen het fruit links laten liggen of niet.

sintmaarten mandarijen

Rozijntjes
De alom bekende rozijntjes doen het altijd goed. Lang niet zo spannend als ander snoep, maar koop er een met een leuk doosje en dat maakt het aantrekkelijk(er).

sintmaarten rozijnen

Heb jij nog leuke uitdeeltips voor Sint Maarten? Laat gerust een reactie achter onder aan dit blog.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.