Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 1 bakplaat

Ingrediënten

  • 125 gram boekweitmeel
  • 1 theelepel (wijnsteen) bakpoeder*
  • 1 eetlepel koekkruiden
  • 70 gram kokosbloesemsuiker
  • 3 eetlepels amandelmelk
  • 50 gram kokosolie
  • 1/4 theelepel zeezout
  • 50 gram pure chocolade > 70% cacao

Optioneel

  • klein theelepeltje vanille essence

Zo maak je het

  • Verwarm de hetelucht oven op 160 graden.
  • Meng meel, bakpoeder, koekkruiden, suiker, amandelmelk en zout met elkaar in een kom.
  • Verwarm de kokosolie en voeg toe aan de kom. Maak er een soepel deeg van. Voeg eventueel meer amandelmelk toe als het te droog is of meer meel als het deeg te nat is.
  • Draai kleine balletjes van het deeg. Spreid uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de pepernoten in 20 minuten gaar en laat ze 30 minuten afkoelen zodat ze lekker krokant worden.
  • Smelt de chocolade au-bain marie en leg de pepernoten één voor één op een vork. Doop in de chocolade en leg op een stuk bakpapier tot de chocolade hard is geworden.

Linda's tips

  • Tip: je kan de kokosbloesemsuiker ook vervanger door palmsuiker of gewone suiker.
  • * Voor een niet-glutenvrije variant kan je ook normale bakpoeder gebruiken.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl