Nog geen beoordelingen

Kokos yoghurt mango ijs

Een Indian Summer. Wie had ooit gedacht dat wij zo’n prachtige nazomer zouden hebben. De ijsjes waren niet aan te slepen in huize Linda. In onze vriezer ligt altijd een mix van zelfgemaakt waterijs én kant en klare ijsjes uit de supermarkt. Nieuw in ons assortiment is kokos yoghurt mango ijs. Meestal maken de kinderen de ijsjes zelf met rood fruit, watermeloen of een scheutje diksap. Zuivel gebruiken zij niet zo vaak.

kokos yoghurt mango ijs

Het dessert frozen yoghurt met muesli van een paar weken geleden, heeft mij aan het denken gezet. Op Pinterest komen de meest waanzinnige yoghurt ijsrecepten voorbij. Net als de waterijsjes is ook dit ijs eenvoudig om te maken, zonder ijsmachine. Met 2 ingrediënten ben je eigenlijk al klaar: mango en kokos yoghurt. Ik ben zelf niet zo’n grote ijsliefhebber. Al zou ik elke dag een Magnum eten, als dit ijsje net zo gezond is als een appel…Dit tropische yoghurt ijsje van kokos en mango daarentegen past goed bij mij.

kokos yoghurt mango ijs

Kokos yoghurt mango ijs

Ingrediënten

6 kleine ijsjes
  • 1 rijpe mango
  • 300 gram kokos yoghurt

Extra nodig

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Schil de mango en verwijder de pit. Snijd de mango doormidden.
  • Snijd in grove stukken en maal tot een puree in de keukenmachine of hakmolen van de staafmixer.
  • Meng de puree door de kokos yoghurt. Dit hoef je niet al te secuur te doen. Zo krijg je een mooie structuur van wit en af en toe een stukje mango.
  • Vul de ijsvormpjes met het kokos yoghurt mango mengsel en steek de ijstokjes erin.
  • Zet minimaal 4 uur in de vriezer.

kokos yoghurt mango ijs

Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees hier mijn disclaimer.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.