Nog geen beoordelingen

Watermeloen ijsjes

Na 4 weken niet bloggen, schrijf ik vandaag weer mijn eerste recept! Je zou toch denken dat ik inmiddels goed uitgerust ben. Niets is minder waar. Op een of andere manier kan ik maar niet op gang komen. De zinnen willen zich niet vormen in mijn hoofd en ik ben de woorden kwijt.

Mijn geest zit ik nog ergens in bella Italia. Wij zaten op een kleine camping op een berg op de grens van de Marche en Romagna. De eerste vakantie dat beide kinderen alle zwemdiploma’s (A,B én C) hebben. Niet meer om toerbeurt “dienst” om alle bewegingen van de jongste in het zwembad te volgen. Wat een zaligheid! Wij zijn beide geestelijk echt tot rust gekomen. Ik heb zelfs 7 boeken gelezen.

Naast lezen hebben wij veel gezwommen, kleine authentieke dorpjes bezocht, ontelbaar veel spelletjes gedaan, van elkaar genoten en onwijs lekker gegeten en gedronken natuurlijk. Ook heb ik mij bezig gehouden met een goede Italiaanse gewoonte: Dulce far niente (= het zalige nietsdoen). Ik ben zo’n type die van zichzelf van alles “MOET” doen. Loslaten is dan ook niet een van mijn beste eigenschappen. Na een week ofzo ben ik bewust niks gaan doen. Een beetje koffie drinken, van het uitzicht genieten, stiekem mijn kids bestuderen tijdens een spelletje en dutjes doen.

watermeloen ijsjes

Koken op de camping heb ik van mijn actielijst geschrapt. Al had ik veel plannen en zelfs de “props” voor mooie foto’s ingepakt. Ik wilde even “kookvrij” zijn. Niet nadenken over ingrediënten, bereidingswijze of foto’s maken. In de omgeving troffen wij veel lokale tentjes aan met truffel en funghi porchini op het menu. Ik heb heerlijk voor mij laten koken. Binnenkort volgt een lijstje met mijn favoriete plekjes.

Voor nu maak ik het mezelf makkelijk. Een recept dat eigenlijk geen recept is: watermeloen ijsjes. Traditie getrouw maak ik deze snack voor de hele klas tijdens de Avondvierdaagse. Ook op vakantie hebben wij veel watermeloen gegeten, al was ik de pikkers vergeten.

De ijsjes zijn gekoeld of uit de vriezer heerlijk. De keuze is aan jou.

zelf ijsjes maken

Watermeloen ijsjes

Ingrediënten

Aantal personen15 stuks (circa)
  • 1 kleine watermeloen (bij voorkeur met weinig pitten)
  • tapas prikkers (circa 9 cm lang)

Optioneel

  • verse munt

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Snijd de meloen doormidden. Snijd vervolgens dikke plakken van 1,5 cm en snijd in punten. Steek de prikker in het midden door de schil. Bestrooi eventueel met verse munt.
  • De watermeloen ijsjes smaken het lekkerste als ze gekoeld zijn. Zet een uurtje of 2 in de koelkast of koel de meloen van te voren. Voor echte ijsjes dien je de meloen 4 uur in de vriezer te zetten. Zorg ervoor de ijsjes niet op elkaar liggen, want dan vriezen ze vast en krijg je ze niet makkelijk los.

Linda’s Tips

  • Nog watermeloen over? Binnenkort volgt een recept met een watermeloen salade of pureer het vruchtvlees voor deze waterijsjes van vers fruit.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.