5 uit 1 beoordeling

Koekjes met 4 ingrediënten

Officieel begint de week van gezonde tussendoortjes van mijn #backtonormal project morgen pas. Alleen kan ik het niet laten om deze kokosolie koekjes met 4 ingrediënten alvast met jullie te delen.

Het idee voor dit koekje vond ik op Pinterest. Voor mij zijn al die foto’s met recepten een grote inspiratiebron. Zo leer ik meer over fotografie en kom ik op nieuwe ideeën. Je kunt op mijn pagina van alles vinden. Van gezond eten, ontbijt, lunch, salades en soep tot recepten voor de lekkere trek. Zeg nou zelf, met dit bord krijg je toch direct zin om de keuken in te gaan? Zeker omdat het koekjes recept slechts 4 ingrediënten heeft.

Volg het bord Linda Loves Sweet Treats van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Dit koekjes recept is van Gimme some oven. In de basis gebruikt zij slechts 3 ingrediënten: zelfrijzend bakmeel, kokosolie en kokosmelk. Super easy, echt een koekje voor mij. Alleen was het eindresultaat niet goed genoeg. Het koekje bevatte te weinig smaak en was wat droog. En zelfs de kinderen en manlief gaven mij gelijk.

koekjes recept

De enige optie was om het recept opnieuw te maken. Dan zal je altijd zien, dat dit juist op een moment komt dat je minder tijd hebt. Een ding scheelde, ik wist de verhouding nog en dit keer had ik het koekje echt binnen 5 minuutjes klaar. De hakmolen van de staafmixer heb ik veel korter laten draaien. Bij het eerste recept was het deeg bijna warm. Dat is echt funest voor het eindresultaat. Voor de zekerheid heb ik het deeg 30 minuten laten koelen in de oven. Daarbij heb ik er zelfs suiker aan toegevoegd. Echt, ik miste iets in het recept.

Ali, de blogger eet deze koekjes ook als ontbijt met een beetje jam. Heerlijk, alleen vind ik dit toch echt meer een tussendoortje. De jam erbij is zalig. Met experiment nummer twee toverde ik zomaar een reep pure chocolade uit de voorraadkast. Tja, wat zou de smaak toch zijn als ik het koekje even dompel in gesmolten chocolade? Willen jullie het ook weten? Check dan snel je voorraadkast en ga er mee aan de slag.

zelf koekjes maken

Koekje met 4 ingrediënten

Ingrediënten

10 koekjes
 • 125 gram zelfrijzend bakmeel of 125 gram speltbloem en 4 gram bakpoeder + bloem voor bestuiven van het aanrecht
 • 1 eetlepel suiker kokosbloesem suiker, palmsuiker of gewone suiker naar keuze
 • 25 gram kokosolie extra virgine niet verwarmen
 • 90 ml kokosmelk of een andere plantaardige melk

Optioneel voor erbij:

 • jam smeer een likje aardbeien jam op het koekje, direct opeten
 • 50 gram pure chocolade smelt 50 gram pure chocolade au bain marie. Doop het koekje voor de helft in de gesmolten chocolade, direct opeten

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

 • Meng het zelfrijzende bakmeel met de suiker en de kokosolie kort in de keukenmachine of hakmolen van de staafmixer.
 • Voeg de kokosmelk toe en zet de machine aan totdat het deeg niet meer aan de zijkant plakt. Door de kleine hoeveelheid is het deeg snel klaar.
 • Haal het deeg uit de keukenmachine. Wikkel in huishoudfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
 • Verwarm de oven voor op 220 graden.
 • Haal het deeg uit de koelkast. Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg tot een plak van 1 cm. Gebruik een rond kopje met een maximale doorsnede van 5 cm en steek hiermee de rondjes uit, net zo lang tot het deeg op is.
 • Bak de koekjes in 15 tot 20 minuten gaar en licht gekleurd.
koekjes met 4 ingrediënten

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.