• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Kleine harde bolletjes met volkorenmeel

Harde bolletjes met volkorenmeel

april 16, 2017 door Linda 2 Reacties

Het is weer zover. Ik zit in een fase en dat is deze keer van zelf brood bakken. Na het no knead bread recept ben ik druk aan het experimenteren geweest. Met een aantal mislukkingen als resultaat zoals gewoonlijk. Bijna had ik de handdoek in de ring gegooid. Maar de aanhouder wint en de kleine harde bolletjes met volkorenmeel zijn uiteindelijk goed gelukt.

Tja zal ik jullie vertellen wat ik eigenlijk wilde maken? Ik vond een brood van spelt- en volkorenmeel wel een goed idee voor de Pasen. Of gewoon omdat je zin hebt in zelf brood bakken. Mijn kennis van meel is niet zo groot. De zelfgemaakte broodjes leken meer op hele stevige volkoren pita broodjes. En dat wilde ik juist niet. Ik had van die mooie (enigszins open gebarstte) bolletjes in mijn hoofd. Ik ben er gelukkig uitgekomen. Op mijn “wish list”staat nu een broodcursus zodat ik eens leer wat ik doe…. Iemand nog goede tips?

Voor nu kunnen jullie aan de slag met de kleine harde bolletjes. Zorg wel dat je de avond ervoor het deeg vast maakt, zodat je de volgende dag direct verder kunt met brood bakken. Lekker met de eiersalade met zalm of zelfgemaakte filet americain.

Kleine harde bolletjes maken van volkorenmeel. Zelf brood bakken uit de pan is makkelijk en weinig werk. Deze volkoren bollen maak je lekker voor het weekend, brunch of Pasen.

Kleine harde bolletjes met volkorenmeel

voor 6 stuks

  • 130 gram volkoren meel
  • 260 gram tarwe bloem
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel gist
  • 360 ml koud water
  • extra bloem voor het draaien van de balletjes
  • extra nodig: bakpapier en gietijzeren pan van 24 cm

Stappen om kleine harde bolletjes te maken:

  1. Voeg het meel, bloem, zout en gist bij elkaar en roer goed door elkaar. Voeg voorzichtig het water toe en roer tot een deeg. Dek af met huishoudfolie en laat 12 – 18 uur staan op het aanrecht. Het deeg is redelijk vloeibaar en niet zo stevig als pizzadeeg.
  2. Haal het deeg uit de kom met flink bebloemde handen (het deeg is nl vochtig) en sla de lucht eruit. Dit kun je doen door kort te kneden of je vuist erin te drukken. Dek af met huishoudfolie en laat 30 minuten staan.
  3. Verwarm de hetelucht oven voor op 220 graden met een bakplaat erin.
  4. Zorg dat je handen flink onder de bloem zitten en verdeeld het deeg in tweeën. Vervolgens elk deel weer in drieën. Of gebruik een soeplepel om iedere keer een even grote portie van het deeg uit de kom te pakken. Draai snel met je bebloemde handen tot een bal en zet op het bakpapier. Herhaal deze procedure met de andere 5 bolletjes.
  5. Haal de bakplaat uit de oven en leg het papier met de bolletjes voorzichtig hierop. Plaats 25-30 minuten in de oven. De broodjes zijn gaar als ze hol klinken als je op de onderkant tikt.
  6. Laat iets afkoelen voordat je de harde broodjes opensnijdt.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.

Kleine harde bolletjes maken van volkorenmeel. Zelf brood bakken uit de pan is makkelijk en weinig werk. Deze volkoren bollen maak je lekker voor het weekend, brunch of Pasen. Klik snel op de foto voor het recept. #broodmaken #brood #pasen

Harde bolletjes met volkorenmeel. Zelf brood maken is makkelijk met dit brood recept uit de pan. Klik snel op de foto om te zien hoe je dit gezonde volkoren brood kunt maken.

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Pinterest | Instagram | Twitter | Bloglovin’ |

Categorie: Kerst, Ontbijt, Pasen Tags: bolletjes maken, brood maken, brood recepten, brood zonder kneden en rijzen, hoe maak je zelf brood, zelf brood maken, zelf brood maken recepten

Lees Interacties

Reacties

  1. Florina zegt

    april 16, 2017 om 2:12 pm

    Tip voor een broodbakcursus: misschien kan Levine van Doorne je op weg helpen tot volleerd broodbakster? Zie https://uitdekeukenvanarden.blogspot.nl/p/workshopcursus-brood-bakken.html
    Succes hoor!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      april 18, 2017 om 9:13 am

      Ja, dat is een goede tip. Dank je wel. Gr. Linda

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Pizza van de bbq

pizza van de bbq

Weekmenu’s makkelijke recepten 256

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Limoncello pasta met zalm Limoncello pasta met zalm
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin
  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl