Kijkje in mijn leven juli en augustus

De zomer van 2018 zal ik niet snel vergeten. Het is de laatste zomer in ons heerlijke huis. Het is een periode van afscheid nemen. Van de plek die ik 18 jaar (!) mijn thuis heb genoemd. Daarnaast heeft onze dochter de basisschool achter zich gelaten. We zijn ons langzaam aan het voorbereiden op een nieuwe periode. Eindelijk is er een richtlijn gegeven voor de oplevering van het huis. Ik bruis op dit moment van de energie en ik heb er zoveel zin in. Het is nog even stilte voor de storm. We zijn op vakantie geweest, veel geklust in huis en ook tijd gemaakt voor elkaar met een weekendje weg. Je leest het allemaal in het kijkje in mijn leven.

De afgelopen twee maanden zijn werkelijk voorbij gevlogen. Ik heb even geen idee waar te beginnen. Mijn 388 foto’s zijn een handig hulpmiddel, dat scheelt.

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat ik een E-bookje vol vakantie recepten heb gemaakt. Dit boekje is met veel enthousiasme ontvangen. Ik heb zulke leuke reacties van jullie gehad. Voor mij was het even bikkelen zo vlak voor de vakantie om alles op tijd af te krijgen. Het toffe is dat ik er ook een hoop van geleerd heb. Dit soort zaken wil ik vaker ontwikkelen.

e book koken op de camping

De vakantie begon goed met een familie uitje. Mijn zusje en ik zijn heel goed in tegoed bonnen geven aan onze ouders om ze vervolgens te vergeten. Dit keer kreeg mijn vader na 1 jaar en 3 maanden al zijn cadeau: een middagje varen op de grachten in Utrecht. Mijn vader heeft een slagerij op de Steenweg gehad. Wij dan ook midden in de stad opgegroeid. Het is altijd heel tof om met mijn ouders samen terug te zijn, want dit gebeurt eigenlijk niet meer. Hoe leuk is het dan om over de grachten te varen en ook voor het eerst de Singel weer op te gaan die na 46 jaar weer gevuld is met water? Dat zijn kleine genietmomentjes hoor.

Kijkje in mijn leven juli augustus 2018

Zo vlak voor vertrek had ik een aantal deadlines te halen. Normaal werk ik thuis vanuit mijn kantoor. Soms is het juist ook fijn om even buiten de deur te werken, want dan word ik niet gestoord. Met deze salade erbij is dat geen straf kan ik je vertellen.

Kijkje in mijn leven juli augustus 2018

We hebben zo vaak buiten gegeten deze zomer. Hier ben ik aan het genieten in de tuin met mijn kleine en grote vriend.

Kijkje in mijn leven juli augustus 2018

Deze vakantie zijn we vreemd gegaan. De rit ging niet naar ons geliefde Italië maar Frankrijk. We hadden een ingerichte tent geboekt in de Midi Pyreneeën. De kleine camping was ingeruild voor een grote camping met een zwembad met glijbanen en entertainment elke avond. Het was erg warm waardoor we weinig gedaan hebben. Ik had een beetje moeite om mijn draai te vinden. Eigenlijk kon ik het ook niet helemaal loslaten dat we bij thuiskomst het huis verkoopklaar zouden maken en de laatste dingen uitzoeken.

Kijkje in mijn leven juli augustus 2018

Voor ons doen zijn we heel weinig uiteten geweest. We hebben dan ook de skottelbraai veel aangehad. In de auto moest ook de rookoven mee, die we twee keer gebruikt hebben. Echt een top apparaat. Bij ons zijn de camping recepten net als in het E-bookje lekker makkelijk. Bijna dagelijks aten we bruschetta. De mannen maakten hun favo hamburger. Daarbij komt tonijn in sojasaus altijd 1x op tafel tijdens de vakantie. Vanuit Nederland neem ik hiervoor zelfs de sojasaus mee omdat we het niet altijd kunnen vinden in de supermarkt.

Kijkje in mijn leven juli augustus 2018

De week na Frankrijk hadden we nog vrij. Er stonden 188 klusjes op het programma. Daarnaast was er ook tijd voor ontspanning natuurlijk. Met 3 andere stellen hebben we nog een avondje heerlijk gebarbecued. Spontane afspraken zijn toch echt wel het leukst. Bij ons voor de deur rijden geen auto’s. We konden dus met zijn allen op het gras zitten. Het was net alsof we op de camping zaten.

Kijkje in mijn leven juli augustus 2018

Nu wij korter op vakantie waren, kon ik ook weer eens een avondje naar de Parade. Jammer dat het weer niet meewerkte. Ik heb geen voorstelling gezien, maar mijn vriendinnen uitgebreid gesproken. Dit was mijn avondmaaltje: wild zwijn burger met Parmezaan frietjes. Hmmm.

Kijkje in mijn leven juli augustus 2018

De glamoureus life van een foodblogger. Dit soort momentjes vind ik te gek. Lekker met zijn allen een spelletje doen.

Kijkje in mijn leven juli augustus 2018

Aan het einde van de vakantie gaan mijn ouders altijd met de kleinkinderen kamperen. Zo kunnen wij even werken en ontspannen. Na 5 weken full time met de kids om ons heen, is het heerlijk om even samen weg te gaan. Ik vertel binnenkort meer over ons quality time weekend in Stein Zuid-Limburg. Wij plannen zo’n weekend om een restaurant heen. Dit keer was dit bij kasteel Esloo. Het restaurant is onderscheiden met een Bib Gourmand en we hebben zo genoten. De omgeving hebben we lopend en per fiets verkend, echt een aanrader.

Kijkje in mijn leven juli augustus 2018

Inmiddels zijn de kinderen weer een week naar school. Wij proberen terug in het ritme te komen, alleen lukt dit nog niet helemaal. Ondertussen ronden we de laatste klusjes af in het huis en is bijna elke kamer opgeruimd. Wat kan een mens toch een hoop spullen verzamelen. Nu hebben we ruimte gemaakt voor planten in huis. De afgelopen jaren heb ik echt onder een steen gelegen wat dat betreft. Nooit geweten dat het fijn is om meer groen in huis te hebben. Ik ben helemaal verliefd om mijn monstera delicios.

Kijkje in mijn leven juli augustus 2018

De komende maanden is het druk en rommelig bij ons thuis. Aan het einde van september komt ons huis op Funda en daarna starten te bezichtigingen. Ondertussen pakken we het plan op voor het nieuwe huis. Er zijn nog genoeg beslissingen te nemen qua vloeren boven, kleuren op de muur, inrichting en laten we de tuin niet vergeten. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.