Vakantie in een tiny house – Kijkje in mijn leven februari

Voor een nieuw kijkje in mijn leven, scrol ik altijd even door mijn foto’s. Ik heb zo’n heerlijke maand gehad zowel zakelijk als privé. Ik heb aan de ene kant veel gewerkt i.v.m. een paar deadlines en daarnaast ook vooruit geblogd vanwege onze vakantie in Brabant. Februari stond in het teken van genieten. We hadden allerlei gezellige feestjes, etentjes bij vrienden, onze zoon was jarig, onze dochter werd zaalkampioen en als klap op de vuurpijl even spontaan met het gezin op vakantie in een tiny house. Kijk maar even mee.

Na alle huisperikelen van 2019 staat dit jaar in het teken van genieten. We hebben dit zelfs als doelstelling voor dit jaar bedacht. Minimaal 1 avond in de maand willen we samen op stap. Het liefst gaan we een hapje eten. Op 10 minuten fietsafstand zit een heel gezellig tapas barretje kwamen we achter. De eigenaar van Bar Iberico laat alle ingrediënten uit Spanje komen voor authentieke hapjes. Dit tentje is voor herhaling vatbaar. De volgende keer nemen we de kids mee, want onze dochter is dol op inktvis ringen.

Tiny house kijkje in mijn leven februari 2020 5a

Deze maand zijn er zowaar geen huisperikelen geweest! Geen lekkage, verborgen gebreken of wat dan ook. Wat een heerlijkheid zeg. Natuurlijk hebben we niet stil gezeten. Onze voortuin heeft een klein make-over gekregen door 3 grote bakken te maken met fruitboompjes. Mijn ouders wilden graag een cadeau geven voor het huis en ik wilde vond de gedachte van boompjes erg tof. Ze hebben de boompjes zelf gepland, dat was wel weer even een mooi momentje.

De keuken is nu ook echt af. In dit blog geef ik jullie een kijkje in mijn keuken. Elke ochtend word ik weer zo blij als ik beneden kom. Dus kun je nog keukeninspiratie gebruiken of ben je benieuwd hoe ik erbij zit? Lees dan deze blog.

Keukentour kijkje in mijn keuken kookeiland

Nieuw in de keuken is deze gekregen prullenbak van Joseph en Joseph. Welkom bij mijn afvalscheidingsbeleid 2.0. Dit is een afvalbak 4 in 1. Ik ben er zo blij mee. De onderste bak is een lade op wieltjes die we gesplitst hebben in papier en restafval. De bovenste bak is plastic, daarbij hangt er een klein bakje in voor GFT. Het voordeel is dat nu het hele gezin meedoet in afvalscheiding. Daarnaast heb ik nu 1 plek in de keuken en hoef ik niet steeds naar de berging te lopen voor plastic en papier. Deze afvalbak ziet er tenminste ook nog eens tof uit en misstaat niet in de keuken.

Keukeninspiratie afvalbak totem

Deze maand wonen we 1 jaar in het huis. We hebben dit meerdere keren gevierd met bubbels. Hier zaten wij buren en kregen een zalige Dominicaanse maaltijd voorgeschoteld. Yum!

Tiny house kijkje in mijn leven februari 2020 3a

Steeds vaker komt mijn mannetje even langs in de keuken om te helpen. Hij was zo trots op het eindresultaat van de kip kerrie. Heerlijk!

Tiny house kijkje in mijn leven februari 2020 1a

Een mijlpaal want onze zoon werd 11. Het is duidelijk waar zijn leven om draait: voetbal, voetbal, voetbal. Inmiddels traint hij 4x per week en speelt elke zaterdag een wedstrijd. Zodra hij thuis komt van school worden zijn vrienden geappt en vertrekt hij met de bal onder zijn arm naar het veld.

Tiny house kijkje in mijn leven februari 2020 4a

Mijn volgende genietmomentje van deze maand: een dagje met mijn vader op stap. Ik krijg altijd zoveel leuke reacties als ik hierover vertel. Al jaren gaan mijn vader en ik met de trein een dagje op pad om naar een museum te gaan, te lunchen en ondertussen het leven door te nemen. We zijn beide dol op Van Gogh en dit keer gingen we naar Den Bosch naar het Noord Brabantse museum. Natuurlijk kunnen we de Bossche Bol bij de koffie niet afslaan. Thuis scoorde ik punten door worstenbroodjes mee te nemen.

Tiny house kijkje in mijn leven februari 2020 2a

Vanaf volgende week maandag is de Nationale Week Zonder vlees. Natuurlijk doe ik hier ook aan mee en zal de hele week vegetarisch eten. Daarbij heb ik een aantal heerlijke recepten voor jullie klaarstaan. Als je wilt, kun je zelf ook meedoen. Ga naar de website van de Week Zonder Vlees en schrijf je in. Zo krijg je het digitale magazine voor inspiratie om zeven dagen te eten zonder vlees met lekkere recepten, interviews, groenteweetjes en meer.

Tiny house kijkje in mijn leven februari 2020 8a

Van maandag tot en met vrijdag hadden we een huisje geboekt in een kleinschalig park van Roompot in Schaijk. Ik werd geïnfluenced door de Huismuts, die tijdelijk op het park woont ivm een verbouwing. Ik ben verliefd geworden op de huisjes, de inrichting, de natuur eromheen en de rust. Het weer was niet zo goed, dus we zijn er veel op uit geweest. Van karten, naar de film en shoppen en Bossche Bollen kopen bij bakkerij Jan de Groot. Het meest heb ik toch genoten van een spelletje doen, lekker eten en gewoon samen zijn. Niks bijzonders eigenlijk. Nu zit ik compleet opgeladen te werken, dus de vakantie heeft mij goed gedaan.

Tiny house kijkje in mijn leven feb 2020 10 a

De maand maart staat vol sociale afspraken. Halverwege de maand heb ik ook weer een kookdag, die in het teken van Pasen zal staan. Kijk gerust mee achter de schermen via Instagram Stories. Daar post ik dagelijks en geef ik een kijkje in mijn leven.

Voor dit blog heb ik een gratis product ontvangen, lees hier mijn disclaimer.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.