• Skip to secondary menu
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
      • SINTERKLAAS RECEPTEN
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOK
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Kip met speculaaskruiden uit de slowcooker

Kip met speculaaskruiden uit de slowcooker

november 30, 2017 door Linda 2 Reacties

Even een bekentenis: ik heb al 4 jaar lang een slowcooker ongebruikt in de kast staan… Het zit namelijk zo: ooit won ik deze fantastische wonderpan. Alleen is het nooit gelukt om er een fatsoenlijke maaltijd uit te koken. Inmiddels is het stof van het apparaat geveegd. Ik heb mezelf eens streng toegesproken. “Lin, je hobby is je werk geworden. Iedereen gebruikt een slowcooker en ga maar eens uitzoeken hoe het werkt. 

Natuurlijk kan ik proberen om er helemaal zelf achter gekomen, maar dat is mij de afgelopen jaren niet gelukt. Dus heb ik jullie hulp ingeschakeld. Via Instagram heb ik om tips, recepten en ook blogs gevraagd die vaker slowcooker recepten delen. Zo kwam ik terug op de blogs van Eetspiratie, Ashley Willems en Ohmyfoodness.

Na een paar uurtjes rondspeuren op het internet, kwam ik er al snel achter wat mijn probleem was. Bij een slowcooker hoef je niet (te)veel vocht toe te voegen. Ahhh!! Mijn eerste experimentje met Indisch rundvlees was te gek. Het vlees was zo mals. Ik kreeg direct moed om eens iets anders te proberen. Dit werd kip met speculaaskruiden en een gepofte aardappel met rucola.

Nu met Sinterklaas in het land zocht ik een ander soort recept. Even geen zoete baksels maar hartig. Vorig proefde ik voor het eerst de combinatie van kip met speculaaskruiden. Echt zalig! De marinade bestaat naast de koekkruiden uit ketjap en sinaasappelschil. De botermalse kip presenteer je in een gepofte zoete aardappel met rucola.

Kip met speculaaskruiden uit de slowcooker

Kip met speculaaskruiden uit de slowcooker

recept voor 4 personen

  • 800 gr kippen dijfilet  (geen kipfilet nemen, daarvan word de kip droog)
  • snufje zout en peper
  • 20 gram speculaaskruiden
  • 4 eetlepels ketjap
  • schil van 1 sinaasappel
  • 4 zoete aardappelen
  • 75 gram rucola

Stappen om kip met speculaaskruiden uit de slowcooker te maken:

  1. Snijd de kip in blokjes. Kruid met een snufje zout en peper. Doe de kip, speculaaskruiden, ketjap en sinaasappelschil in de slowcooker. Roer met een pollepel door elkaar.
  2. Zet de slowcooker op low voor 3 tot 4 uur. Elke slowcooker is anders, check na 3 uur of het vlees gaar is.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden. Boen de zoete aardappelen schoon. Prik met een vork gaatjes in de aardappelen. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Plaats de zoete aardappelen 45 minuten in de oven. Snijd de zoete aardappel voorzichtig open (let op: heet). Haal een gedeelte van het vruchtvlees eruit en meng met de rucola. Schep terug op de zoete aardappelen en verdeel het vlees erover.

Ter info: ik heb een slowcooker van Crockpot met een inhoud van 2,4 liter en twee standen (low-high).

Kip met speculaaskruiden uit de slowcooker

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Bloglovin’ | Google+
Deze blogpost bevat een affiliate-link naar Bol.com. Mocht jij iets bestellen, dan ontvang ik daar een kleine commissie over.

Onderwerp: DINER, SINTERKLAAS RECEPTEN Tags: ketjap, kip, rucola, slowcooker, speculaaskruiden, zoete aardappel

Lees Interacties

Reacties

  1. Chantal zegt

    december 14, 2017 op 10:05 am

    Hoi linda

    Kan ik ipv een slow cooker een tajine gebruiken?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      december 18, 2017 op 9:18 am

      De tajine is ook een vorm van slowcooking. Alleen durf ik niet te zeggen in hoeverre de bereiding verschilt. Als je vaker kip in de tajine klaarmaakt dan zou je dat recept kunnen gebruiken voor deze kip met speculaaskruiden. En ik zou het vlees wel eerst even aanbakken. Laat jij me weten of het gelukt is?

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Feestelijke borrelplank met 3 dips

Lekker eten met Linda - borrelplank

Amuse Hollandse garnalen

Lekker eten met Linda - amuse

Ovenschotel met sperziebonen

Lekker eten met Linda – plantaardig vegan

Kerst recepten

Lekker eten met Linda - kerst

Weekmenu 135 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • bijgerechten voor kerst 10 x bijgerechten voor kerst
  • Italiaanse amuse: vlag in een glaasje. Zelfgemaakte pesto met zachte kaas en zoete tomaatjes. Puur en bomvol smaak. Italiaanse amuse: vlag in een glaasje
  • Amuse Hollandse garnalen in een glaasje Amuse Hollandse garnalen in een glaasje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver

Aanmelden nieuwsbrief

Aanbevolen door Linda

  • Vitello tonnato in een glaasje. Dit klassieke Italiaanse gerecht bestaat uit een tonijnsaus met kalfsfricandeau. Dit keer heb ik er een twist aan gegeven door de combinatie om te draaien. Vitello tonnato in een glaasje
  • Gourmetrecepten met vlees Gourmetrecepten met vlees
  • Een limoncello cocktail met home made limoncello, spa rood lemon, prosecco en een takje munt en blauwe bessen voor de decoratie. Limoncello cocktail
  • Feestelijke hapjes voor oud en nieuw 5 x feestelijke hapjes voor oud en nieuw
  • Varkenshaas in bladerdeeg met een champignon (truffel) saus is een kerst hoofdgerecht dat niet kan mislukken. Dit is een feestelijk vlees recept. Varkenshaas in bladerdeeg met een champignon (truffel) saus

Instagram

lekkeretenmetlinda

Lekker eten met Linda
Instagram post 17855390335685109 BROOD MET ROOMKAAS, PISTACHE EN CRANBERRY

Ik zit nog even in mijn bubble van de @koffietijd.5uurlive uitzending van gisteren. Wat was het tof om met zoveel mensen tegelijk te #proefkoken en al jullie vragen te beantwoorden. Ik heb de heerlijkste foto’s voorbij zien komen. Nu weer terug naar de orde van de dag. 🎄Een lekker zelfgemaakt brood mag niet ontbreken bij het kerstontbijt. Nu smokkel ik een beetje door kant en klaar pizzadeeg te gebruiken. Tijdens een event heb ik 60 hartige peperoni rolls gemaakt met vers pizzadeeg. Voor kerst wilde ik graag een zoete versie maken voor bij het ontbijt. Dat zijn deze roomkaas broodjes met pistache, cranberries en honing geworden.

Het recept staat nu online. Klik op de link in de bio @lekkeretenmetlinda of check https://www.lekkeretenmetlinda.nl/roomkaas-broodjes-met-pistache-en-cranberries/

#kerst #kerstrecept #kerstrecepten #kerstinspiratie #kerstmis #genietenvaneten #lekkereten #instafood #eetinspiratie #feestdagen #kerst2019 #eten #watetenwemetkerst #lekkerbakken #ontbijt #brood
Instagram post 17854618405719394 ZIE IK JE ZO? Nog een paar uurtjes en dan start het live PLUS proefkook kerstdiner van 15 tot 17 uur tijdens een speciale kerstuitzending van RTL Koffietijd. Stap voor stap maken de chefs van Koffietijd het kerstdiner klaar. 
Heb je nog een vraag over de bereiding of kom je ergens niet uit? Geen nood, wij helpen je ermee. Samen met @francescakookt @laurasbakery en @lterveld zit ik in de uitzending om jullie vragen te beantwoorden via de Facebook pagina van @koffietijd.5uurlive 
Ik ben heel benieuwd naar jullie resultaten. Deel de foto’s met #PLUSproefkoken, #proefkoken en tag mij en @plussupermarkt in je post. Dan kan ik je makkelijk terug vinden. 
In mijn Facebook stories neem ik jullie mee en geef je een kijkje achter de schermen voor, tijdens en na de uitzending. Het belooft een geweldige uitzending te worden! Ik heb er zin in. Jullie ook?

#samenwerking #proefkoken #PLUSproefkoken #kerst #kerst2019 #feestdagen #goedetenissameneten @plussupermarkt #kerstmis #koken
Instagram post 17850996310730999 CARPACCIO TOMPOUCE MET TRUFFEL MAYO

Mijn tweede voorgerechtje voor Kerst is deze hartige carpaccio tompouce. De klassieke gerechten doen het elk jaar eigenlijk het beste met Kerst. Ik was dan ook op zoek naar een carpaccio twist. En dat is dus deze eyecatcher geworden met bladerdeeg.

Voor erbij serveer ik truffel mayonaise. Echt, dat smeer ik bijna overal op. Heb je nu gasten die dit heerlijke goedje niet kunnen waarderen, kun je pesto gebruiken.

Het recept staat nu online. Klik op de link in de bio @lekkeretenmetlinda of check https://www.lekkeretenmetlinda.nl/carpaccio-tompouce-met-truffel-mayonaise/

#kerst #kerstrecept #kerstrecepten #kerstinspiratie #kerstmis #genietenvaneten #lekkereten #instafood #eetinspiratie #feestdagen #kerstmenu #kerstdiner #kerst2019 #voorgerecht #koken #eten #watetenwemetkerst #lekkerkoken #carpaccio
Instagram post 17845707310832459 NIET VERGETEN 14 DECEMER samen Proefkoken voor Kerst! Oh lieve mensen ik heb er zo onwijs zin in. Zaterdag a.s. van 15:00 – 17:00 gaan we het PLUS kerstmenu proefkoken tijdens een speciale kerstuitzending van Koffietijd op RTL 4. 
Ik zie het proefkoken als een generale repetitie voor Kerst. Zo weet je precies hoe je de recepten moet bereiden, hoe lang je ermee bezig bent en ook hoe je zorgt voor een feestelijke presentatie. En als beloning mag je al het lekkers nog opeten ook. Zo zit je met Kerst relaxed aan tafel, want dat blijft toch echt het belangrijkste. 
Tijdens de uitzending maken de vaste chefs van Koffietijd een compleet kerstdiner. Jij kunt live meekoken vanuit je eigen keuken en je vragen stellen aan ons. Benieuwd wat we gaan koken? Check dan snel even mijn stories en doe mee! Of kijk in ieder geval naar Koffietijd, want het wordt echt een te gekke uitzending! 
Doe je mee? Praat dan mee met #PLUSproefkoken en #proefkoken en tag mij en @plussupermarkt in je post. Dan kan ik je makkelijk terug vinden. 
#proefkoken #PLUSproefkoken #goedetenissameneten #kerst #kerst2019 #feestdagen #samenwerking
Meer laden Volg mij op Instagram
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2019 · Lifestyle Pro op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Noodzakelijk Altijd ingeschakeld