Kijkje in mijn leven november 2017

Oeps, het is inmiddels al 6 december en ik ben helemaal vergeten om eenkijkje in mijn leven te geven. Lekker suf zeg. Maar goed hier komt ie dan:

Kijk mij de nepfoodblogger weer eens aan het werk. Ik kan geen omelet bakken en ook geen pannenkoek! Misschien is het tijd om een koksopleiding te doen en de basics onder de knie te krijgen.

Kijkje in mijn leven november 2017

November is de maand dat mijn dochter op kamp ging en we bij thuiskomst ineens een tiener aan tafel hadden zitten. Het is goed om even 3 dagen met al je vriendinnen en zonder ouders op pad te zijn. Na een aantal intensieve dagen mocht ze een dagje thuis bijkomen. Rond lunchtijd stond zij naast mij: mam, zullen we even samen lunchen en nog even bij de Coolcat kijken voor een nieuwe broek? Ik heb ook echt de ruggengraat van een mossel. Binnen een half uurtje zaten we in de auto en aten we bagels. Voor mijn dochter de eerste keer. Ze heeft er zo van genoten en in de auto hadden we een fijn moeder-dochter gesprek.

Kijkje in mijn leven november 2017

Net als in oktober gingen we nog even door met weekendjes weg. Mijn schoonouders zijn 50 jaar getrouwd. Dit vierden wij met de hele familie. We zaten in een heerlijk ruime woonboerderij in Limburg. Vrijdags had mijn schoonmoeder haar draadjesvlees gemaakt. Inmiddels hebben jullie hier ook van genoten want het recept staat online.

Kijkje in mijn leven november 2017

Draadjesvlees van mijn schoonmoeder

Kijk zie je deze Mexicaanse taart? De eerste keer heb ik even niet op zitten letten en kwam de hartige taart zo uit de oven. Zoek de verschillen met de juiste versie. Bij mij gaat er dus ook wel eens iets mis.

Kijkje in mijn leven november 2017

Hartige Mexicaanse taart

De bouw van ons huis vordert gestaag. De zin om te verhuizen en nieuwe spullen uit te zoeken komt langzaam terug. Ik krijg er in ieder geval steeds meer ideeën wat ik zou willen. Kijk hier, we willen graag een bank tegen de muur. Zie je ons al eten met een hele rits kinderen op de bank, zodat we met gemak met 2 gezinnen kunnen eten? Het toffe is dat we een meubelmaker gevonden hebben die geheel op maat een (betaalbare) bank kan maken. Let even niet op de kleur, maar deze bank zat het lekkerst.

Kijkje in mijn leven november 2017

Als vrienden komen eten, starten wij graag met een uitgebreide borrelplank. Binnenkort kom ik met een paar heerlijke dips voor de feestdagen.

Kijkje in mijn leven november 2017

In restaurants eet ik niet altijd lekker. Soms bestel ik een “miskoop” zoals deze visschotel. Ik heb het niet eens opgegeten en dat zegt wat. Jammer!

Kijkje in mijn leven november 2017

Het recept voor deze fantastische kroketten hoop ik nog eens met jullie te delen. Eens per jaar is er een reünie van manliefs familie. Helaas is oma 3 jaar geleden overleden op 99 jarige leeftijd. Op haar verjaardag komen we bij elkaar. De ooms en tantes hebben samen haar geschreven recept gemaakt. Om eerlijk te zijn vind ik kroketten maken net een brug te ver. Ik ben niet zo precies namelijk, maar dit zou ik heel graag eens willen proberen.

Kijkje in mijn leven november 2017

Dit gebeurt er in huize Linda als je manlief de boodschappen laat halen. Dan “kookt” hij sushi. De bitterballen met Black Angus Beef zijn trouwens te gek.

Kijkje in mijn leven november 2017

Eind november was ik jarig. Een zondagmiddag is altijd gezellig. En dat hebben we geweten. Normaal vier ik mijn verjaardag niet of niet zo uitgebreid. Het leek uiteindelijk op een kroeg met 40 volwassenen en meer dan 20 kids. We hebben ze ook allemaal nog van een hapje eten voorzien. Wat een gezelligheid.

Samen koken vind ik altijd te gek om te doen. Met deze twee toppers en Mr. Cocktail heb ik een kookworkshop gegeven met port. Daar lees je binnenkort meer over.

Kijkje in mijn leven november 2017

Sinterklaas vieren wij dit jaar niet echt. Manlief heeft normaal allerlei piet activiteiten. Alleen is hij wat druk, dus het is dit jaar alleen de intocht geweest. De jongste wacht met spanning af, wanneer hij mee mag doen. Om het onszelf makkelijk te maken doen wij vaak aan een dobbelspel. Hier ben ik “spelleider” bij het hockeyteam van dochterlief.

Kijkje in mijn leven november 2017

Vanaf morgen start ik met kerstrecepten. Verwacht geen hysterisch gedoe. Wat mij betreft draait het niet om zoveel mogelijk eten, maar juist om het samenzijn. Alle recepten zijn makkelijk en goed van te voren klaar te maken. En ik kom met een uitgebreide reeks voor gourmetten. Dat is hetgeen de kids het liefst doen en scheelt een hoop gedoe in de keuken. Op naar een stressvrije december maand. En kijk ondertussen live mee op (Stories).

Foto credits port event: Daisy Pater

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.