Kijkje in mijn leven: verhuisperikelen

Zo lieve mensen, tijd voor een nieuw kijkje in mijn leven. De afgelopen 3 weken heb ik jullie toch echt wel een beetje verwaarloosd. Ik heb minder gepubliceerd, en ook was ik minder actief op social media. Toch heb ik zeker niet stil gezeten.

Februari was de maand van inpakken, afscheid nemen, verhuizen en settelen. Voor mijn idee heeft deze maand heel lang geduurd. Ik kan mij de sneeuw van 1 februari bijna al niet meer herinneren, nu het prille lente zonnetje schijnt.

De afgelopen maand heb ik natuurlijk wel gekookt, maar het stelde niet zoveel voor. In Januari heb ik nog veel gevarieerd, maar daar is in februari niks van gekomen. De vriezer moest natuurlijk leeg en mijn inspiratie was nihil. Vroeger kocht ik dan een pak Wereldgerecht, tegenwoordig zijn de verspakketten dan fijne lifesavers. Zo eet je vers en hoef ik even niet na te denken.

Kijkje in mijn leven februari 2019 2a

Een dagje op pad met mijn kleine vriendje, want hij had een studiedag. Hij wilde de “Nachtwacht” graag eens in het echt zien. Het werd een dag samen om nooit te vergeten. “Mam mag ik iets lekkers?” Tuurlijk het is feest dus om 9:45 al aan de appelflap.

Kijkje in mijn leven februari 2019 3a

Voor het eerst gingen we samen naar een museum met audiotour en hij vond het geweldig. Zoonlief is een echte autofreak, dus ik nam hem mee naar de Tesla shop. We zaten in een super hip tentje voor de lunch, maar ik zag dat hij er niet op zijn plek zat. Mam, ik wil een tosti. We verkasten naar zo’n oud Amsterdams tentje waar de inrichting al 50 jaar hetzelfde is, net als de kaart. Vanaf onze plek keken we uit op een kruispunt in Amsterdam Zuid. De een na de andere prachtige auto kwam voorbij. We moeten terugkomen met pen en papier om alle namen van de auto’s te spotten.

Kijkje in mijn leven februari 2019 4a

Manlief heeft veel geklust de afgelopen weken. We waren veel in het nieuwe huis, waar op een zondag allerlei vrienden even kwamen aanwaaien. Hoe fijn is het dan, als 1 stel zegt: wat eten jullie vandaag? Kom maar bij ons mee-eten. Wat een feest zeg als er dan deze tafel met lekkers op je wacht en een pavlova als toetje.

Kijkje in mijn leven februari 2019 1a

Deze maand had ik een kleine feestje op de blog: mijn honderdste weekmenu kwam online. Ik heb 3 lezers blij gemaakt met een mooie bewaarset, die ik zelf ook gebruik.

Het grootste feest van februari was natuurlijk mijn kleine vriendje die 10 jaar werd. Drie keer knipperen met mijn ogen en ik heb gewoon 2 tieners in huis. Zijn verjaardag hebben we alleen nog niet gevierd, dat komt nog in het nieuwe huis.

Mijn wens is altijd een mooie vijgenboom geweest. Nu hebben wij die gekregen van 10 inmiddels ex-buurtjes. Ze hadden een prachtig lied voor ons gemaakt (oh ik heb er zo bij gehuild) en als cadeau kregen we een vijg. Tof hè. De boom krijgt een prachtig plekje in de nieuwe tuin.

Kijkje in mijn leven februari 2019 7a

Het klussen is best goed verlopen, al ging er hier en daar natuurlijk iets mis. Zo bleek een klep van de openhaard dicht te zitten. Hierdoor kon de rook niet weg en hebben we roetschade. We moeten 2 muren en waarschijnlijk het hele plafond opnieuw laten spuiten…. Daar zitten we natuurlijk niet op te wachten.

Kijkje in mijn leven februari 2019 8a

Op vrijdag is het feest bij de lunch, want dan is het Frikandellen Vrijdag. Iedereen die om en rond ons huis bezig is, eet dan lekker mee. Het was weer eens druk in mijn restaurantje. De snacks worden gretig afgenomen, terwijl ik frikandellen helemaal niet lekker vind.

Kijkje in mijn leven februari 2019 6a

Of we al klaar zijn in het huis? Nog lang niet. Dit is de status van mijn kantoor. Ik zit tussen de dozen, campingspullen, dakpannen en weet ik wat voor een zooi. Maar goed, ik heb weer een plek om aan te werken, daar ben ik al blij mee.

Kijkje in mijn leven februari 2019 9a

Zodra mijn keuken nog meer af is (lees aangekleed) zal ik een tour geven. Een bos bloemen maakt het aanrecht direct gezellig. Volgende maand vertel ik er meer over. Misschien wel goed om te vermelden is de hele keuken zelf betaald is!

Kijkje in mijn leven februari 2019 10a

Ik ga weer eens lekker aan de slag. Tot de volgende maand!

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.