Hartige panna cotta met rucola pesto
Deze amuse is lekker licht door het gebruik van amandelmelk en Griekse yoghurt en pesto. Het resultaat is een fris voorgerecht, gepresenteerd in een glaasje.
Gevulde varkenshaas met rauwe ham
Gevulde varkenshaas, door dit stukje vlees te vullen en te omwikkelen, krijg je een soort van mini-rollades. De varkenshaas gaar je in de oven.
Panna cotta met gorgonzola
Panna cotta wie kent het niet? Dit is een hartige variant: panna cotta met gorgonzola. Een delicaat hapje dat hoge ogen gooit met kerst of een dinertje.
Vitello tonnato in een glaasje
Vitello tonnato wie kent het niet? Geef een twist aan deze amuse door de combinatie om te draaien. De saus bestaat uit kalfsfricandeau met erop kort gebakken tonijn.
Coquilles met citroensaus
Coquilles met citroensaus is een ideaal kerst recept. Het gerechtje ziet er indrukwekkend uit en is ook nog eens super snel klaar.
Beef Wellington
Beef Wellington is een klassiek kerst recept. Het bladerdeeg maak je zelf en met de vulling erbij zet je een pronkstuk op tafel deze kerst. De Beef Wellington is onderdeel van een foodbloggers kerstmenu.
Kerstrecepten uitkiezen?
Vind je het lastig om een kerstmenu te bedenken? Eigenlijk hanteer ik zelf de volgende basisregel:
- Bedenk van tevoren hoeveel gasten er komen
- Hoeveel gangen je wilt serveren
- Zijn er dieet wensen?
Kerstdiner zonder stress
Een goede voorbereiding voor kerst zorgt dat je zonder zorgen de feestdagen doorkomt. Proefkoken is het recept voor een stressvrije Kerst. Zie dit als een generale repetitie waardoor je beslagen ten ijs komt tijdens Kerst. Kies makkelijke kerstrecepten uit, zo maak je het jezelf niet te moeilijk. Het belangrijkste blijft genieten van familieleden en vrienden aan tafel.
Ik vertel je er alles over op stressvrij kerstdiner