• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Aardbeien ijs met kokosroom

aardbeien ijs met kokosroom

april 10, 2016 door Linda Reageer

De eerste aardbeien uit de kas zijn alweer gesignaleerd. Die mooie rode zomerkoninkjes vind ik altijd zo verleidelijk. Ik kreeg ineens visioenen van ijsjes. En ik dacht, laat ik eens gek doen en aardbeien ijs met kokosroom maken.

Nu heb ik geen ijsmachine en toch kun je dit recept gewoon maken. Maal de hele handel in de blender en zet vervolgens in de vriezer. Op de blog heb ik meer ijsrecepten staan. Het allereerste recept op de site is van waterijsjes van vers fruit. Dit aardbeien ijs is een kruising tussen het bananen walnoot ijs en de peren waterijsjes. De banaan geeft het ijs een extra zoetje en de kokosroom voor een meer roomachtige smaak. Onderaan in het blog geef ik aan hoe jezelf kokosroom kunt maken van een blikje kokosmelk.

aardbeien ijs met kokosroom

Zo krijg je een heel eenvoudig aardbeien ijs met kokosroom. Gewoon lekker als dessert met geschaafde chocolade. Of vul ijsvormhouders voor de kids. Dit zijn ijsjes die altijd kunnen én mogen. Heerlijk genieten van pure ingrediënten.

aardbeien ijs met kokosroom

Aardbeien ijs met kokosroom

voor 400 ml

  • 250 gram aardbeien
  • 2 rijpe bananen
  • 2 eetlepels kokosroom
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • optioneel: paar blaadjes munt en pure chocolade

Hoe maak je het klaar:

  1. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd doormidden. Pel de banaan en snijd in grove stukken. Stop in de blender (of keukenmachine) en maal tot een homogene massa. Roer de kokosroom en de ahornsiroop erdoor.
  2. Giet in een bak en zet in de vriezer.
  3. Vervolgens hoor je eigenlijk om de zoveel tijd even te roeren door het ijs. Ik ben hier te lui voor en doe dit niet.
  4. Serveer optioneel met een paar blaadjes munt en geschaafde chocolade.

Tip: je kunt bij stap 2 de aardbeien kokos ook toevoegen aan ijsvormhouders. Leuk voor kinderen als het straks mooi weer is en ze blijven vragen om ijsjes.

Tip: kokosroom koop je bij de toko of goed gesorteerde supermarkt. Je kunt het ook eenvoudig uit een blik kokosmelk halen. Zorg dat je een blik hebt met zo min mogelijk toevoegen en zonder E412. Zet een blik kokosmelk een nacht tegen de wand van de koelkast. Haal de volgende dag voorzichtig eruit. Open het blik en haal de room eraf en gebruik voor het ijs.

aardbeien ijs met kokosroom

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+

Categorie: DESSERT Tags: aardbeien recept, aardbeienijs, banaan, banaan recepten, IJs, ijs recepten, kokos, kokosmelk recepten, zelf ijsjes maken

Lees Interacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Bietensalade met geitenkaas

bietensalade

Weekmenu 196 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • verse loempia recepten 3 x spring roll recepten (verse loempia’s)
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)

Instagram

lekkeretenmetlinda

Linda Peek
KIP TANDOORI ~ Voor kip tandoori kun je natuurlijk KIP TANDOORI ~ Voor kip tandoori kun je natuurlijk een pak Knorr Wereldgerechten kopen of zelf maken. Een kant en klaar pak kip tandoori kopen is makkelijk, dat begrijp ik heel goed. Alleen is zelf kip tandoori maken zoveel lekkerder en eigenlijk heel makkelijk. Kijk maar mee, hoe ik dit doe.

De basis voor koken zonder pakjes en zakjes is een goede kruidenkast. Zo maak je makkelijk en snel je eigen kruidenmix. Voor de kip tandoori voeg je een aantal kruiden bij elkaar en vervolgens laat je de kip hierin marineren.

Zet de ingrediënten op je boodschappenlijst en maak dit recept. Sla het recept even op (druk op het vlaggetje rechtsonder), zodat je deze kip tandoori later makkelijk kunt terugvinden en zelf kunt maken.

Trek gekregen in deze makkelijke maaltijd? Check mijn bio voor het recept of https://www.lekkeretenmetlinda.nl/kip-tandoori-met-rijst-en-sperziebonen/

#lekker #lekkerkoken #heerlijketen #winter #winterrecepten #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #makkelijkerecepten #makkelijkemaaltijd #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkeretenmetlinda #kip #kiptandoori #tandoori #kokenzonderpakjesenzakjes #sperziebonen #wereldgerechten
WEEKMENU ~ Het weekend is begonnen en dat betekent WEEKMENU ~ Het weekend is begonnen en dat betekent een nieuw weekmenu. In grote delen van het land is het vakantie, hier heb ik rekening mee gehouden in de eetplanning. Zo staan er twee eenpansgerechten op het menu, een ovenschotel en een super snel gerecht met noedels.

Van de week start ik met het testen van recepten voor Pasen. Hebben jullie nog verzoekjes? Laat dan een reactie achter, dat vind ik altijd erg leuk!

Swipe naar rechts voor de recepten.  Check de recepten via de directe link in de bio of ga naar https://www.lekkeretenmetlinda.nl/weekmenu-makkelijke-recepten-196/

Vind je het lastig om elke week weer te bedenken wat er op tafel moet komen? Bewaar dit weekmenu dan ter inspiratie. Klik op het icoontje rechts en maak een nieuwe verzameling (Weekmenu)

#weekmenu #mealprep #lekker #lekkerkoken #heerlijketen #winter #winterrecepten #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #makkelijkerecepten #vegetarisch #pasta #stamppot #lunchen #makkelijkemaaltijd #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkereten #eenpansgerechten #stoofpot #stoofvlees
GEVULD STOKBROOD MET INDONESISCH GEHAKT ~ Waarom h GEVULD STOKBROOD MET INDONESISCH GEHAKT ~ Waarom heb ik nooit eerder gevuld stokbrood met gehakt gemaakt? Na 7 jaar bloggen maak ik nog steeds recepten voor de eerste keer. Zo ook dit fantastisch hapje voor bij de borrel of bij een kom soep. 

Dat ik gek ben op borrelen is geen geheim meer toch? De site staat vol met allerlei makkelijke hapjes. Voor dit borrelhapje heb je naast stokbrood, alleen nog gehakt en kruiden nodig. Je kunt het gehakt kruiden zoals je gewend bent bij een balletje gehakt. Ik koos ervoor om het gehakt op zijn Indonesisch te kruiden met ketjap, chilisaus, sambal, komijn en koriander. De pittige smaak (zonder te heet te zijn) combineert namelijk lekker bij een biertje of een glas witte wijn.

Trek gekregen in dit hapje? Check mijn bio voor het recept of https://www.lekkeretenmetlinda.nl/gevuld-stokbrood-met-gehakt-indonesisch/

#borrel #hapjes #hapje  #borreltijd #borrelplank #borrelen #borrelhapjes #etenendrinken #eten #lekkereten #eetsmakelijk #makkelijkerecepten #recepten #stokbrood #borrelbrood #stuffedbaguette #baguette
PASTA MET TOMATENSAUS, SPINAZIE EN RICOTTA ~ Voor PASTA MET TOMATENSAUS, SPINAZIE EN RICOTTA ~ Voor een pasta maaltijd kun je nooit genoeg inspiratie hebben toch? De combinatie van tomaat, spinazie en zachte ricotta (Italiaanse kaas) is een klassieker in de Italiaanse keuken. Het resultaat is een romige tomatensaus.

De pasta met tomatensaus en spinazie heb ik honderden keren op tafel gezet. Ok, ik zou een beetje kunnen overdrijven maar veel is het wel. Deze recepten maakte ik vaak toen ik nog in loondienst was (toch alweer meer dan 8 jaar geleden….). Het hele gezin smulde ervan en zo hadden we direct een keer vegetarisch gegeten in de week.

Zet de ingrediënten op je boodschappenlijst en maak dit recept. Sla het recept even op (druk op het vlaggetje rechtsonder), zodat je deze vegetarische pasta later makkelijk kunt terugvinden en zelf kunt maken.

Trek gekregen? Je weet het recept te vinden in de bio @lekkeretenmetlinda of check https://www.lekkeretenmetlinda.nl/pasta-met-tomatensaus-spinazie-en-ricotta/

#lekker #lekkerkoken #heerlijketen #winter #winterrecepten #koken #gezondeten #lekkereten #gezin #smullen #watetenwedezeweek #recepten #groenten #makkelijkerecepten #makkelijkemaaltijd #gezonderecepten #recepten #gezondeten #eten #lekkeretenmetlinda #pasta #fussili #spinazie #vegetarisch
Meer laden Volg mij op Instagram
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

SAVE & ACCEPT