Nog geen beoordelingen

Amandel banaan koekjes met kaneel

Woensdagmiddag is bij uitstek hét moment om met de kinderen de keuken in te duiken. Ik heb weer een makkelijk recept gevonden, waarbij de kids goed kunnen meehelpen. Het maakt eigenlijk niet uit hoe oud ze zijn. Er is altijd wel een taakje voor ze. Of het nu prakken van de banaan is of het mengen van alle ingrediënten (geen mixer nodig). Het leukste is natuurlijk om de balletjes te draaien van het deeg. De amandel banaan koekjes met kaneel zijn een variatie op de nog steeds immens populaire havermout banaan koekjes. Om eerlijk te zijn, ben ik die een beetje zat na al die jaren.

Tijd voor een banaan koekje 2.0. De kaneel en kokosrasp geven dit koekje toch net een andere smaak. Daarbij zijn ze krokant van buiten en een klein beetje chewy van binnen. Ik heb mij ingehouden om niet direct een paar koekjes naar binnen te werken. Zo onder het mom van: het zijn toch allemaal goed ingrediënten dus wat maakt het uit.

amandel banaan koekjes met kaneel

Amandel banaan koekjes met kaneel

Ingrediënten

12 stuks
  • 130 gram rijpe banaan 1,5 banaan
  • 110 gram amandelmeel
  • 40 ml ahornsiroop
  • 2 theelepels kaneel
  • 30 gram kokosrasp
  • extra nodig: bakpapier

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Prak de banaan fijn en meng met het meel, siroop, kaneel en rasp in een kom.
  • Neem een eetlepel als maatvoering. Ik gebruik hiervoor zo’n maatlepel. Rol balletjes van 1 eetlepel en druk plat op het bakpapier.
  • Zet 25 minuten in de oven of tot ze goudbruin en krokant aanvoelen. Bewaar 3 dagen in een luchtdichte trommel.
amandel banaan koekjes met kaneel

Dank Donna Hay voor de inspiratie!

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.