• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Amandel banaan koekjes met kaneel

amandel banaan koekjes met kaneel

maart 29, 2017 door Linda 8 Reacties

Woensdagmiddag is bij uitstek hét moment om met de kinderen de keuken in te duiken. Ik heb weer een makkelijk recept gevonden, waarbij de kids goed kunnen meehelpen. Het maakt eigenlijk niet uit hoe oud ze zijn. Er is altijd wel een taakje voor ze. Of het nu prakken van de banaan is of het mengen van alle ingrediënten (geen mixer nodig). Het leukste is natuurlijk om de balletjes te draaien van het deeg. De amandel banaan koekjes met kaneel zijn een variatie op de nog steeds immens populaire havermout banaan koekjes. Om eerlijk te zijn, ben ik die een beetje zat na al die jaren.

Tijd voor een banaan koekje 2.0. De kaneel en kokosrasp geven dit koekje toch net een andere smaak. Daarbij zijn ze krokant van buiten en een klein beetje chewy van binnen. Ik heb mij ingehouden om niet direct een paar koekjes naar binnen te werken. Zo onder het mom van: het zijn toch allemaal goed ingrediënten dus wat maakt het uit.

 

amandel banaan koekjes met kaneel

Amandel banaan koekjes met kaneel

recept voor 12 – 14 stuks

  • 130 gram rijpe banaan (1,5 banaan)
  • 110 gram amandelmeel
  • 40 ml ahornsiroop
  • 2 theelepels kaneel
  • 30 gram kokosrasp
  • extra nodig: bakpapier

Stappen om amandel banaan koekjes met kaneel te maken:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Prak de banaan fijn en meng met het meel, siroop, kaneel en rasp in een kom.
  3. Neem een eetlepel als maatvoering. Ik gebruik hiervoor zo’n maatlepel. Rol balletjes van 1 eetlepel en druk plat op het bakpapier.
  4. Zet 25 minuten in de oven of tot ze goudbruin en krokant aanvoelen. Bewaar 3 dagen in een luchtdichte trommel.

amandel banaan koekjes met kaneel

 

Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Bloglovin’ | Google+
Dank Donna Hay voor de inspiratie!

Categorie: SNACK Tags: ahornsiroop, amandelmeel, amandelmeel recepten, banaan, banaan koekjes, banaan recepten, kaneel, zelf koekjes bakken, zelf koekjes maken

Lees Interacties

Reacties

  1. Angelina zegt

    maart 29, 2017 om 4:14 pm

    Ze staan nu in de oven. Het gemixte meel smaakte al lekker nog zonder de oven!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      maart 31, 2017 om 1:54 pm

      Ja dat vond ik ook.

      Beantwoorden
  2. Meryem zegt

    april 3, 2017 om 6:03 pm

    Heerlijke koekjes, ipv amandelmeel heb ik gemalen abrikozenpitten gebruikt, is iets minder vet, omdat ik in een warm land woon moet ik alles in de koelkast bewaren, in een ronde glazenschaal met deksel blijven koekjes met banaan er in verwerkt zeker een week houdbaar, gelukkig maar anders moet ik ze wel heel snel opeten…….

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      april 4, 2017 om 9:46 am

      Hi Meryem, oh dat klinkt lekker zeg gemalen abrikozenpitten. Kijk, dat kan ik dan weer niet krijgen hier. Leuk dat je er zelf een eigen draai aan gegeven hebt. Gr. Linda

      Beantwoorden
  3. Katrien zegt

    november 1, 2017 om 12:45 pm

    Bij mij blijven ze nat. Wat doe ik fout? Heb gewoon het recept gevolgd.
    Waren van smaak wel heeeel lekker!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      november 6, 2017 om 10:21 am

      Hmm, misschien een volgende keer kijken naar het gewicht van de banaan. Daarbij is elke oven anders, dus misschien hadden de koekjes langer in de oven gemoeten. Gr. Linda

      Beantwoorden
  4. Henriette zegt

    juli 23, 2020 om 10:18 am

    Ik wil de koekjes gaan maken maar heb geen ahornsiroop, wat kan ik in de plaats gebruiken?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      juli 27, 2020 om 2:43 pm

      Hi Henriette, je kunt ook honing bijvoorbeeld gebruiken. Al is de smaak dan net ietsjes anders. Succes ermee.

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 191 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • Voor de drukke dagen met sporten van de kids is een macaroni ovenschotel met broccoli ideaal om op tafel te zetten. Dit makkelijk recept is zo klaar. Macaroni ovenschotel met broccoli
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.