Woensdagmiddag is bij uitstek hét moment om met de kinderen de keuken in te duiken. Ik heb weer een makkelijk recept gevonden, waarbij de kids goed kunnen meehelpen. Het maakt eigenlijk niet uit hoe oud ze zijn. Er is altijd wel een taakje voor ze. Of het nu prakken van de banaan is of het mengen van alle ingrediënten (geen mixer nodig). Het leukste is natuurlijk om de balletjes te draaien van het deeg. De amandel banaan koekjes met kaneel zijn een variatie op de nog steeds immens populaire havermout banaan koekjes. Om eerlijk te zijn, ben ik die een beetje zat na al die jaren.
Tijd voor een banaan koekje 2.0. De kaneel en kokosrasp geven dit koekje toch net een andere smaak. Daarbij zijn ze krokant van buiten en een klein beetje chewy van binnen. Ik heb mij ingehouden om niet direct een paar koekjes naar binnen te werken. Zo onder het mom van: het zijn toch allemaal goed ingrediënten dus wat maakt het uit.
Amandel banaan koekjes met kaneel
recept voor 12 – 14 stuks
- 130 gram rijpe banaan (1,5 banaan)
- 110 gram amandelmeel
- 40 ml ahornsiroop
- 2 theelepels kaneel
- 30 gram kokosrasp
- extra nodig: bakpapier
Stappen om amandel banaan koekjes met kaneel te maken:
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Prak de banaan fijn en meng met het meel, siroop, kaneel en rasp in een kom.
- Neem een eetlepel als maatvoering. Ik gebruik hiervoor zo’n maatlepel. Rol balletjes van 1 eetlepel en druk plat op het bakpapier.
- Zet 25 minuten in de oven of tot ze goudbruin en krokant aanvoelen. Bewaar 3 dagen in een luchtdichte trommel.
Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.
Ze staan nu in de oven. Het gemixte meel smaakte al lekker nog zonder de oven!
Ja dat vond ik ook.
Heerlijke koekjes, ipv amandelmeel heb ik gemalen abrikozenpitten gebruikt, is iets minder vet, omdat ik in een warm land woon moet ik alles in de koelkast bewaren, in een ronde glazenschaal met deksel blijven koekjes met banaan er in verwerkt zeker een week houdbaar, gelukkig maar anders moet ik ze wel heel snel opeten…….
Hi Meryem, oh dat klinkt lekker zeg gemalen abrikozenpitten. Kijk, dat kan ik dan weer niet krijgen hier. Leuk dat je er zelf een eigen draai aan gegeven hebt. Gr. Linda
Bij mij blijven ze nat. Wat doe ik fout? Heb gewoon het recept gevolgd.
Waren van smaak wel heeeel lekker!
Hmm, misschien een volgende keer kijken naar het gewicht van de banaan. Daarbij is elke oven anders, dus misschien hadden de koekjes langer in de oven gemoeten. Gr. Linda
Ik wil de koekjes gaan maken maar heb geen ahornsiroop, wat kan ik in de plaats gebruiken?
Hi Henriette, je kunt ook honing bijvoorbeeld gebruiken. Al is de smaak dan net ietsjes anders. Succes ermee.