• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Amandel banaan koekjes met kaneel

amandel banaan koekjes met kaneel

maart 29, 2017 door Linda 8 Reacties

Woensdagmiddag is bij uitstek hét moment om met de kinderen de keuken in te duiken. Ik heb weer een makkelijk recept gevonden, waarbij de kids goed kunnen meehelpen. Het maakt eigenlijk niet uit hoe oud ze zijn. Er is altijd wel een taakje voor ze. Of het nu prakken van de banaan is of het mengen van alle ingrediënten (geen mixer nodig). Het leukste is natuurlijk om de balletjes te draaien van het deeg. De amandel banaan koekjes met kaneel zijn een variatie op de nog steeds immens populaire havermout banaan koekjes. Om eerlijk te zijn, ben ik die een beetje zat na al die jaren.

Tijd voor een banaan koekje 2.0. De kaneel en kokosrasp geven dit koekje toch net een andere smaak. Daarbij zijn ze krokant van buiten en een klein beetje chewy van binnen. Ik heb mij ingehouden om niet direct een paar koekjes naar binnen te werken. Zo onder het mom van: het zijn toch allemaal goed ingrediënten dus wat maakt het uit.

 

amandel banaan koekjes met kaneel

Amandel banaan koekjes met kaneel

recept voor 12 – 14 stuks

  • 130 gram rijpe banaan (1,5 banaan)
  • 110 gram amandelmeel
  • 40 ml ahornsiroop
  • 2 theelepels kaneel
  • 30 gram kokosrasp
  • extra nodig: bakpapier

Stappen om amandel banaan koekjes met kaneel te maken:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Prak de banaan fijn en meng met het meel, siroop, kaneel en rasp in een kom.
  3. Neem een eetlepel als maatvoering. Ik gebruik hiervoor zo’n maatlepel. Rol balletjes van 1 eetlepel en druk plat op het bakpapier.
  4. Zet 25 minuten in de oven of tot ze goudbruin en krokant aanvoelen. Bewaar 3 dagen in een luchtdichte trommel.

amandel banaan koekjes met kaneel

 

Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Bloglovin’ | Google+
Dank Donna Hay voor de inspiratie!

Categorie: Snack Tags: ahornsiroop, amandelmeel, amandelmeel recepten, banaan, banaan koekjes, banaan recepten, kaneel, zelf koekjes bakken, zelf koekjes maken

Lees Interacties

Reacties

  1. Angelina zegt

    maart 29, 2017 om 4:14 pm

    Ze staan nu in de oven. Het gemixte meel smaakte al lekker nog zonder de oven!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      maart 31, 2017 om 1:54 pm

      Ja dat vond ik ook.

      Beantwoorden
  2. Meryem zegt

    april 3, 2017 om 6:03 pm

    Heerlijke koekjes, ipv amandelmeel heb ik gemalen abrikozenpitten gebruikt, is iets minder vet, omdat ik in een warm land woon moet ik alles in de koelkast bewaren, in een ronde glazenschaal met deksel blijven koekjes met banaan er in verwerkt zeker een week houdbaar, gelukkig maar anders moet ik ze wel heel snel opeten…….

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      april 4, 2017 om 9:46 am

      Hi Meryem, oh dat klinkt lekker zeg gemalen abrikozenpitten. Kijk, dat kan ik dan weer niet krijgen hier. Leuk dat je er zelf een eigen draai aan gegeven hebt. Gr. Linda

      Beantwoorden
  3. Katrien zegt

    november 1, 2017 om 12:45 pm

    Bij mij blijven ze nat. Wat doe ik fout? Heb gewoon het recept gevolgd.
    Waren van smaak wel heeeel lekker!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      november 6, 2017 om 10:21 am

      Hmm, misschien een volgende keer kijken naar het gewicht van de banaan. Daarbij is elke oven anders, dus misschien hadden de koekjes langer in de oven gemoeten. Gr. Linda

      Beantwoorden
  4. Henriette zegt

    juli 23, 2020 om 10:18 am

    Ik wil de koekjes gaan maken maar heb geen ahornsiroop, wat kan ik in de plaats gebruiken?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      juli 27, 2020 om 2:43 pm

      Hi Henriette, je kunt ook honing bijvoorbeeld gebruiken. Al is de smaak dan net ietsjes anders. Succes ermee.

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Pizza van de bbq

pizza van de bbq

Weekmenu’s makkelijke recepten 257

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Weekmenu wat eten we vandaag 257 Weekmenu makkelijke recepten 257
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Groentepakketjes met feta van de bbq Groentepakketjes van de barbecue
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl