4.1 uit 15 beoordelingen
bereiding 30 minuten
Oventijd 15 minuten

Gnocchi ovenschotel

Op zoek naar een smakelijke ovenschotel? Probeer dan deze gnocchi ovenschotel met maar liefst 5 soorten groenten, worst en een krokant laagje kaas.

Voor in de gnocchi ovenschotel heb je alledaagse ingrediënten nodig, die menig gezin standaard op voorraad heeft staan. Ui en knoflook heb ik altijd in huis. Daarbij heb je vast een fles passata, oregano en chilipoeder in de kast staan. Zo hoef je alleen naar de supermarkt voor kant-en-klare gnocchi, champignons, prei en het vlees.

Gnocchi recept uit de oven

Gnocchi recept

Gnocchi, gebruik jij dit vaak? Om eerlijk te zijn staat dit ingrediënt nog niet zo vaak bij ons op tafel. Zonde eigenlijk want gnocchi heeft een lichte zachte structuur van aardappel en bloem. Daarbij is dit gnocchi recept makkelijk en snel te bereiden, want het hoeft slechts 2-3 minuten te koken. Vervolgens is de gnocchi klaar om te serveren met een saus. Je kunt gnocchi zelf maken of kant-en-klaar kopen uit het pastaschap.

Gnocchi ovenschotel

Het andere snelle ingrediënt is braadworst. Dit is een van mijn favoriete ingrediënten in een tortellini ovenschotel of eenpans spaghetti. Het vlees is al gekruid en direct klaar voor bereiding. Het enige dat je hoeft te doen is het velletje te verwijderen en de worst in plakken te snijden. De gnocchi ovenschotel krijgt hierdoor direct veel smaak.

De roomkaas maakt de saus romig en met de geraspte kaas krijg je een lekker krokant korstje. De gnocchi ovenschotel is comfortfood ten top. Binnen 30 minuten staat deze ovenschotel met gnocchi op tafel en is dus het perfecte gerecht voor na een drukke werkdag.

Gnocchi ovenschotel

Gnocchi ovenschotel

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 eetlepel olie
  • 250 gram champignons, in plakjes
  • 2 eetlepels kookvocht
  • 500 ml passata
  • 4 runder braadworsten
  • 500 gram gnocchi
  • 200 gram prei, in ringentjes
  • 2 eetlepels roomkaas
  • 1 theelepel oregano
  • snuf chilipeper
  • 75 gram geraspte kaas

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je gnocchi ovenschotel?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verwarm olie in een pan met dikke bodem en bak hierin de knoflook en ui goudbruin. Voeg de champignons toe.
  • Verwijder het vel van de braadworsten en snijd in plakken van 1 cm dik. Voeg het vlees toe en bak rondom bruin.
  • Kook ondertussen in een andere pan de gnocchi gaar. Giet af en voeg 2 eetlepels van het kookvocht toe aan de pan met groente en worst.
  • Voeg de prei, passata saus, chilipoeder en oregano toe. Roer de roomkaas en gnocchi erdoor. Strooi de geraspte kaas erover en zet 15 minuten in de oven voor een lekker krokant kaaskorstje. Je kunt de pan eventueel ook 15 minuten zachtjes op het vuur laten staan.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Recept: Linda | Foto credits: Het Spijsdecor

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.