We zijn aangekomen bij het laatste kerstrecept van dit jaar. Ik ga ervanuit dat je al helemaal weet wat je wilt koken. Heb je al nagedacht over welke drankjes je wilt schenken? Onze traditie – dat is dus niet alleen met kerst – is om een diner te starten met een bubbeltje. Dit hoeft voor mij geen champagne of cava te zijn, een prosecco is helemaal goed. Speciaal voor de feestdagen maak je een kerstcocktail met prosecco.
Voor deze kerstcocktail maak je zelf een cranberry siroop. Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het zeker niet. De siroop maak je een paar dagen van te voren, dus wederom geen stress. Voor de siroop heb ik verse cranberries gebruikt maar je kunt ook kiezen voor een doosje uit de diepvries. Of maak een siroop met (diepvries) blauwe bessen voor in de cocktail.
Met de cocktail sluit ik de kerstrecepten voor dit jaar af. Met kerst komen er geen nieuwe blogs online. Direct na de kerst start zoals elk jaar Linda’s borrelweek met hapjes voor Oud & Nieuw. Voor nu wens ik je hele fijne dagen. Geniet van de lieve mensen om je heen en maak nieuwe herinneringen met elkaar.
Kerstcocktail met prosecco
Ingrediënten
- 100 gram verse cranberries
- 100 ml water
- 50 gram suiker
- 4 takjes rozemarijn
- 1 fles prosecco
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
- Voeg de cranberries, water en suiker toe aan een steelpannetjes. Breng voorzichtig aan de kook. Laat de cranberries nog 5 minuten koken, nadat ze opengebarsten zijn. Zeef de cranberry compote en vang de siroop op. Druk de compote goed aan, zodat je zoveel mogelijk siroop krijgt. Bewaar in een gesteriliseerd jampotje. Laat het volledig afkoelen en bewaar in de koelkast tot gebruik. De overgebleven compote is lekker door de yoghurt, havermout of bij een stukje kip.
- Gebruik een lange lepel (of trechter) om voorzichtig in elk glas een eetlepel cranberrie siroop toe te voegen. De siroop is door het koelen dikker geworden, schep het voorzichtig in het glas.
- Open de fles, houdt het glas scheef en schenk voorzichtig de prosecco erin. Je wilt namelijk dat de cranberrie siroop op de bodem blijft. Decoreer met een takje rozemarijn.
Bewaar dit kerst recept op Pinterest
Wil je dit recept opslaan zodat je het terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden.
Snuffel gerust nog even verder rond voor meer makkelijke en lekkere kerstrecepten.
Recept: Linda Foto credits: My Lucie