Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben toe aan de zon. Ik ben echt even helemaal klaar met de kou en de regen. Nu haal ik de lente in huis met dit ontbijt van geroosterde boekweit met mango.
Gisteren ben ik aan de slag geweest met granola repen. Ojeetje, ik kan niet wachten om deze online te zetten. Toen bedacht ik mij ineens dat ik nog boekweit in huis had. In mijn chocolade granola wordt de boekweit geroosterd en dat zorgt voor een fantastische crunchy bite.
In het kader van de variatie leek mij geroosterde boekweit wel lekker in een ontbijtje. Wat is boekweit hoor ik je al denken. Nou dit is een soort psuedograan. Het zijn een soort zaadjes waar je meel van kunt maken voor bijvoorbeeld wraps. Ook kan de hele korrel gekookt worden ter vervanging van rijst. Voor dit ontbijt recept rooster ik de boekweit even in een pan, waardoor het net lijkt of je hele kleine nootjes eet. Te gek!
Het zou best eens kunnen dat geroosterde boekweit mijn nieuwe rage wordt als straks de temperatuur begint te stijgen. Een warme ontbijt vind ik dan minder lekker en de boekweit combineer je met zuivel en fruit naar keuze. Het handige is dat je de boekweit kunt roosteren terwijl je ondertussen het fruit schoonmaakt. Geen ingewikkeld gedoe dus.
Kijk eens naar de kleuren van dit ontbijt recept. De zon begint spontaan te stralen in mijn hoofd. En krijg je hier geen trek van? Ok, eerlijk is eerlijk. Ik heb een nieuwe camera met een goede lens erop. Dit zorgt voor zoveel betere foto’s dan met mijn oude apparaat met analoge lens. Al begrijp ik nog niks van het toestel hoor. Ik maak nog gebruik van de standaard instellingen en dat levert al deze mooie plaatjes op.
Maar goed, tijd voor het recept. En zo mag ik het eigenlijk niet eens noemen met slechts 3 ingrediënten. Dus ben je toe aan variatie? Dan is dit ontbijt een dikke vette aanrader.
Geroosterde boekweit met mango
voor 1 persoon:
- 50 gram boekweit
- 1/2 mango (of diepvries)
- 150 gram Griekse yoghurt
Hoe maak je het klaar:
- Rooster de boekweit op middelhoog vuur 4-5 minuten in een droge koekenpan. Ondertussen halveer je de mango. Schil de ene helft en snijd in stukjes. De andere helft bewaar je met schil in de koelkast in een bakje.
- Schep een paar lepels yoghurt in je glas. Voeg de helft van de gesneden mango toe en de geroosterde boekweit. Maak af met de rest van de yoghurt, mango en boekweit. Direct opeten, zo blijft de boekweit lekker crunchy.
Tip: boekweit koop je gewoon bij de Plus of Albert Heijn van het merk Smaakt of anders in de bio winkel of natuurvoedingswinkel.
Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).
Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+
lijkt me een heerlijk ontbijt ik hou nl ook van cruncy. Linda zijn het hele korrels? Want ik gebruik boekweitvlokken of kun je deze ook daarvoor gebruiken?
gr. Sylvia
Ik gebruik de hele korrels. Natuurlijk kun je ook vlokken gebruiken al zal dit denk ik iets minder crunchy zijn. Groeten, Linda
Ziet er lekker uit! Rooster je de boekweitkorrels gewoon zonder ze te weken? Kan dat wel? Ik dacht dat je dat altijd eerst moest weken voordat je het kunt eten.
Groetjes
Klopt, ik rooster ze direct. Je hoort over het weken verschillende verhalen ivm fytinezuur. Zo lang je er geen last van hebt, zoals ik én het niet dagelijks eet, lijkt het mij geen probleem. Lees dit stuk anders maar even https://www.iamafoodie.nl/fytinezuur-moeten-daar-iets-mee/ Groeten, Linda