• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Makkelijk, bewust en vooral lekker eten.

  • HOME
  • RECEPTEN
    • WEEKMENU
    • ONTBIJT
    • LUNCH
    • SNACK
    • DRANKJES EN SMOOTHIES
    • DINER
    • VEGETARISCH
    • DESSERT
  • E-BOOKS
    • BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • ALGEMENE TIPS
    • OP BEZOEK BIJ
    • WINACTIE
    • REVIEW
    • SPORT
      • BIKINI BODY GUIDE
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • OVER MIJ
    • PERSOONLIJK
    • ADVERTEREN
    • PRIVACYVERKLARING
  • ZOEKEN

Geroosterde boekweit met mango

geroosterde boekweit met mango

maart 5, 2016 door Linda 4 Reacties

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben toe aan de zon. Ik ben echt even helemaal klaar met de kou en de regen. Nu haal ik de lente in huis met dit ontbijt van geroosterde boekweit met mango.

Gisteren ben ik aan de slag geweest met granola repen. Ojeetje, ik kan niet wachten om deze online te zetten. Toen bedacht ik mij ineens dat ik nog boekweit in huis had. In mijn chocolade granola wordt de boekweit geroosterd en dat zorgt voor een fantastische crunchy bite.

In het kader van de variatie leek mij geroosterde boekweit wel lekker in een ontbijtje. Wat is boekweit hoor ik je al denken. Nou dit is een soort psuedograan. Het zijn een soort zaadjes waar je meel van kunt maken voor bijvoorbeeld wraps. Ook kan de hele korrel gekookt worden ter vervanging van rijst. Voor dit ontbijt recept rooster ik de boekweit even in een pan, waardoor het net lijkt of je hele kleine nootjes eet. Te gek!

Het zou best eens kunnen dat geroosterde boekweit mijn nieuwe rage wordt als straks de temperatuur begint te stijgen. Een warme ontbijt vind ik dan minder lekker en de boekweit combineer je met zuivel en fruit naar keuze. Het handige is dat je de boekweit kunt roosteren terwijl je ondertussen het fruit schoonmaakt. Geen ingewikkeld gedoe dus.

geroosterde boekweit met mango

Kijk eens naar de kleuren van dit ontbijt recept. De zon begint spontaan te stralen in mijn hoofd. En krijg je hier geen trek van? Ok, eerlijk is eerlijk. Ik heb een nieuwe camera met een goede lens erop. Dit zorgt voor zoveel betere foto’s dan met mijn oude apparaat met analoge lens. Al begrijp ik nog niks van het toestel hoor. Ik maak nog gebruik van de standaard instellingen en dat levert al deze mooie plaatjes op.

Maar goed, tijd voor het recept. En zo mag ik het eigenlijk niet eens noemen met slechts 3 ingrediënten. Dus ben je toe aan variatie? Dan is dit ontbijt een dikke vette aanrader.

Geroosterde boekweit met mango

voor 1 persoon:

  • 50 gram boekweit
  • 1/2 mango (of diepvries)
  • 150 gram Griekse yoghurt

Hoe maak je het klaar:

  1. Rooster de boekweit op middelhoog vuur 4-5 minuten in een droge koekenpan. Ondertussen halveer je de mango. Schil de ene helft en snijd in stukjes. De andere helft bewaar je met schil in de koelkast in een bakje.
  2. Schep een paar lepels yoghurt in je glas. Voeg de helft van de gesneden mango toe en de geroosterde boekweit. Maak af met de rest van de yoghurt, mango en boekweit. Direct opeten, zo blijft de boekweit lekker crunchy.

Tip: boekweit koop je gewoon bij de Plus of Albert Heijn van het merk Smaakt of anders in de bio winkel of natuurvoedingswinkel.

geroosterde boekweit met mango

Wil je mijn tips en recepten om stap voor stap gezonder en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief (rechtsboven).

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Bloglovin’ | Pinterest | Google+

Categorie: ONTBIJT, PASEN Tags: boekweit, boekweit recepten, glutenvrij, glutenvrije recepten, hoe maak je een glutenvrij ontbijt, ontbijt recepten

Lees Interacties

Reacties

  1. sylvia zegt

    maart 5, 2016 om 10:30 am

    lijkt me een heerlijk ontbijt ik hou nl ook van cruncy. Linda zijn het hele korrels? Want ik gebruik boekweitvlokken of kun je deze ook daarvoor gebruiken?

    gr. Sylvia

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      maart 7, 2016 om 9:34 am

      Ik gebruik de hele korrels. Natuurlijk kun je ook vlokken gebruiken al zal dit denk ik iets minder crunchy zijn. Groeten, Linda

      Beantwoorden
  2. Lisa zegt

    maart 5, 2016 om 11:08 pm

    Ziet er lekker uit! Rooster je de boekweitkorrels gewoon zonder ze te weken? Kan dat wel? Ik dacht dat je dat altijd eerst moest weken voordat je het kunt eten.

    Groetjes

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      maart 7, 2016 om 9:33 am

      Klopt, ik rooster ze direct. Je hoort over het weken verschillende verhalen ivm fytinezuur. Zo lang je er geen last van hebt, zoals ik én het niet dagelijks eet, lijkt het mij geen probleem. Lees dit stuk anders maar even https://www.iamafoodie.nl/fytinezuur-moeten-daar-iets-mee/ Groeten, Linda

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten. Mijn doel is om het plezier in de keuken terug te brengen en te laten zien dat gezond eten en lekker koken echt niet zo moeilijk is.

Weekmenu 192 makkelijke recepten

Lekker eten met Linda - weekmenu

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Een zuurkoolschotel met ananas, kaas en gehakt. Deze ovenschotel is makkelijk om te maken en ideaal om een dag eerder voor te bereiden. Klik op de foto om dit recept uit de oven te bekijken. #ovenschotel Zuurkoolschotel met ananas en kaas
  • Spaghetti bolognese van Jamie Olvier Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Bananenpannenkoeken met slechts 3 ingrediënten Bananenpannenkoeken
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken

Aanmelden nieuwsbrief

Gezonde en lekkere recepten

  • gezonde pannenkoeken recepten 10 gezonde pannenkoeken recepten
  • Chili con carne van Jamie Oliver Chili con carne van Jamie Oliver
  • Stoofpotje met gehakt en groente Stoofpotje met gehakt
  • Snelle pastasaus uit de blender. Binnen 5 minuten is deze basis pastasaus klaar, gemaakt met verse ingrediënten. Kijk snel op de blog voor het recept. Snelle pastasaus uit de blender
  • Kip cashew met broccoli is een Wereldgerecht dat je makkelijk zelf maakt en binnen 30 minuten op tafel staat. Het gerecht is smaakvol en boordevol groente. Kip cashew met broccoli (kip siam)
Follow on Bloglovin

mytastenld.com

Copyright © 2021 · Linda op Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze website gebruikt cookies ter bevordering van jouw gebruikerservaring.OK Meer info
Privacy & Cookies beleid

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Niet-noodzakelijk

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.