3.3 uit 3 beoordelingen

Geroosterde boekweit met mango

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben toe aan de zon. Ik ben echt even helemaal klaar met de kou en de regen. Nu haal ik de lente in huis met dit ontbijt van geroosterde boekweit met mango.

Gisteren ben ik aan de slag geweest met granola repen. Ojeetje, ik kan niet wachten om deze online te zetten. Toen bedacht ik mij ineens dat ik nog boekweit in huis had. In mijn chocolade granola wordt de boekweit geroosterd en dat zorgt voor een fantastische crunchy bite.

In het kader van de variatie leek mij geroosterde boekweit wel lekker in een ontbijtje. Wat is boekweit hoor ik je al denken. Nou dit is een soort psuedograan. Het zijn een soort zaadjes waar je meel van kunt maken voor bijvoorbeeld wraps. Ook kan de hele korrel gekookt worden ter vervanging van rijst. Voor dit ontbijt recept rooster ik de boekweit even in een pan, waardoor het net lijkt of je hele kleine nootjes eet. Te gek!

Het zou best eens kunnen dat geroosterde boekweit mijn nieuwe rage wordt als straks de temperatuur begint te stijgen. Een warme ontbijt vind ik dan minder lekker en de boekweit combineer je met zuivel en fruit naar keuze. Het handige is dat je de boekweit kunt roosteren terwijl je ondertussen het fruit schoonmaakt. Geen ingewikkeld gedoe dus.

geroosterde boekweit met mango

Kijk eens naar de kleuren van dit ontbijt recept. De zon begint spontaan te stralen in mijn hoofd. En krijg je hier geen trek van? Ok, eerlijk is eerlijk. Ik heb een nieuwe camera met een goede lens erop. Dit zorgt voor zoveel betere foto’s dan met mijn oude apparaat met analoge lens. Al begrijp ik nog niks van het toestel hoor. Ik maak nog gebruik van de standaard instellingen en dat levert al deze mooie plaatjes op.

Maar goed, tijd voor het recept. En zo mag ik het eigenlijk niet eens noemen met slechts 3 ingrediënten. Dus ben je toe aan variatie? Dan is dit ontbijt een dikke vette aanrader.

Geroosterde boekweit met mango

Ingrediënten

Aantal personen1 persoon
  • 50 gram boekweit
  • 1/2 mango of diepvries
  • 150 gram Griekse yoghurt

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je geroosterde boekweit met mango

  • Rooster de boekweit op middelhoog vuur 4-5 minuten in een droge koekenpan. Ondertussen halveer je de mango. Schil de ene helft en snijd in stukjes. De andere helft bewaar je met schil in de koelkast in een bakje.
  • Schep een paar lepels yoghurt in je glas. Voeg de helft van de gesneden mango toe en de geroosterde boekweit. Maak af met de rest van de yoghurt, mango en boekweit. Direct opeten, zo blijft de boekweit lekker crunchy.

Linda’s Tips

  • Tip: boekweit koop je gewoon bij de Plus of Albert Heijn van het merk Smaakt of anders in de bio winkel of natuurvoedingswinkel.
geroosterde boekweit met mango

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.