Venkel is zo’n typische zomergroente. Koop jij het wel eens? De smaak is anijsachtig en is rauw lekker in een venkelsalade of bijvoorbeeld gegrild met honing en venkelzaad. Hmm. Deze salade is perfect als bijgerecht bij een stukje witvis.
De salade is ook zeer geschikt voor bij de barbecue. De groenten zijn dan vaak in de minderheid. Zo zonde want groente geeft juist zoveel smaak aan je etentje. Het zorgt er ook nog eens voor dat je niet los gaat op het stokbrood.
Wist je trouwens dat venkel goed is voor de spijsvertering? Ha, zo heb je direct een extra reden om deze groente vaker op tafel te zetten.
Om het jullie makkelijk te maken, is de bereiding heeeeel eenvoudig. Het is niet meer dan venkel snijden, alle witte velletjes van de sinaasappel verwijderen en mengen met olijfolie en munt. Binnen 10 minuten staat deze frisse venkelsalade op tafel.
Venkelsalade met sinaasappel
Ingrediënten
- 2 venkel knollen
- 2 sinaasappels
- flinke hand walnoten
- 3 eetlepels olijfolie
- snufje zout en peper
- 1 eetlepel munt
Bereiding
- Pel de sinaasappels en verwijder de witte vliesjes. Snij elk partje in 3/4 stukjes.
- Spoel de venkelknollen schoon en verwijder het buitenste blad en de harde onderkant. Snijd of schaaf in dunne plakken.
- Rooster de walnoten in een droge koekenpan.
- Mix de olijfolie met een snufje zout, peper en de munt. Hussel de sinaasappels en venkel plakjes erdoor. Strooit de walnoten erover.
Linda’s Tips
- Tip: leg de venkel knollen en sinaasappels in de koelkast voor bereiding. De salade is dan lekker fris gekoeld.
- Tip: venkel smaakt ook perfect geroosterd uit de oven. De combinatie van venkel en sinaaspappel wordt vaker gemaakt. Zo ook in deze quinoa salade met avocado, venkel en sinaasappel.