Nog geen beoordelingen

Overnight chia pudding met abrikozen

Hebben jullie gezien dat ik het project #BackToNormal ben gestart? Geen diëten, gewoon gezonder eten in de hele maand januari. Ik heb voor mezelf een aantal speerpunten bedacht. Mocht jij ook zo je aandachtspunten hebben, schrijf ze dan eens op en kijk hoe je hier verandering in aan kunt brengen.

Deze week staat het ontbijt centraal. Bijna de hele maand december heb ik genoten van de boterhammen met pindakaas in de ochtend. Nu is het tijd om weer in het gareel te komen en te variëren met allerlei verschillende ontbijtjes. Gisteren heb ik gesmuld van mijn yoghurt met sinaasappelcompote, dat je in zijn geheel kunt voorbereiden.

overnight chiapudding

Voor vandaag staat een overnight chia pudding met abrikozen en appel op de planning. Dit ontbijt recept is nog sneller klaar dan de variant van gisteren. Chiazaad heeft een neutrale smaak en kan tot 9x haar gewicht in vocht opnemen. Vervolgens ontstaat er een soort gelei achtige structuur die chia pudding wordt genoemd.

Zeker voor de drukke ochtendspits is zo’n kant en klare overnight chia pudding ideaal. Heb je de avond ervoor 5 minuutjes over? Nou ik denk dat je het trouwens in 3 minuten ook al redt. Even een paar stukjes gedroogd fruit snijden, vocht erbij met het chiazaad en even schudden in een glazen pot. De volgende ochtend is als vanzelf de pudding ontstaan. Vervolgens kun je er nog fruit en of noten naar keuze aan toevoegen.

Makkelijk en lekker voedzaam als je het mij vraagt.

chia pudding recept

Overnight chia pudding met abrikozen

Ingrediënten

Aantal personen1 portie
  • 4 gedroogde abrikozen
  • 125 ml amandelmelk
  • 125 ml water
  • 3 eetlepels chiazaad
  • 1 kleine appel
  • 1 theelepel kaneel of koekkruiden

Extra nodig

  • glazen potje

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Snijd de abrikozen in stukjes. Voeg het fruit, amandelmelk, water en chiazaad in een glazen potje. Meng goed elkaar. Probeer tussendoor nog eens te roeren. Zet een nacht in de koelkast.
  • Haal de chiapudding uit de koelkast. Rasp (of snijd) de appel en roer met de kaneel door de chiapudding.
chia pudding recept

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.