Caesar salade met kip en pasta

Oh lieve mensen deze Caesar salade met kip en pasta wil je maken deze zomer. Je wordt direct vrolijk van deze kleuren en smaken op je bord en in je mond. De basis is een klassieke Caesar salade die uitgebreid wordt met kip en pasta voor de ultieme maaltijdsalade.

Caesar pastasalade

De hoeveelheden voor deze salade kun je naar wens aanpassen. In de ingrediëntenlijst doe ik een suggestie voor de hoeveelheden en bereiding. Met deze maaltijdsalade kun je lekker freestylen naar behoefte. Kies de pasta die je wilt of gebruik een restje van de vorige dag. De pasta zorgt voor een goede vulling, want het idee is om een complete avondmaaltijd van te maken.

Caesar pasta salade met kip

Niet iedereen is even dol op bacon. Deze smaakmaker zou je achterwege kunnen laten. Voeg dan gewoon iets meer Parmezaanse kaas toe voor de zilte smaak. De kip wordt bereid in de oven, zodat het lekker mals blijft. Mocht je dit teveel gedoe vinden, bak de kip dan in stukjes in de pan.

De croutons maak ik het liefste zelf. Dit kun je gerust een paar dagen eerder doen, dat scheelt op de dag zelf.

De Caesar dressing maakt de pastasalade helemaal af. Ik had nooit eerder Parmezaans kaas in een dressing met yoghurt en mayonaise gedaan, maar dat is echt te gek!

Caesar salade met kip en pasta, maaltijdsalade

Caesar salade met kip en pasta

recept voor 4 personen:

  • 300 gram pasta naar keuze
  • 300 gram kipfilet
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • snufje vers gemalen peper en zout naar smaak
  • 6 plakjes bacon (of ontbijtspek)
  • 2 eieren
  • 50 gram verse Parmezaanse kaas
  • 2 kropjes romaine sla
  • portie croutons naar smaak

Dressing:

  • 20 gram vers geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • 1/4 theelepel Worcestersaus
  • 1 teentje geraspte knoflook
  • snufje vers gemalen peper en zout naar smaak

Hoe maak je een Caesar salade met kip en pasta?

  1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Leg de kipfilet tussen 2 stukken vershoudfolie. Sla de kip plat met een deegroller of een koekenpan. Meng de olijfolie met de knoflookpoeder, zout en peper. Smeer de kip in met de marinade. Leg de kip op een bakplaat bekleed met bakpapier. Leg de plakjes bacon/spek ernaast. Zet de bakplaat 15 minuten in de oven. Let op: na 10 minuten is de bacon/spek waarschijnlijk al gebakken. Haal de bacon dan uit de oven en laat uitlekken op keukenpapier. Zet de bakplaat met de kip nog even terug.
  4. Kook de eieren hard in 6-8 minuten.
  5. Snijd met een kaasschaaf plakjes van de Parmezaanse kaas. Snijd de romaine sla in grove stukken.
  6. Maak de dressing met de kaas, mayo, Griekse yoghurt, Worcestersaus, knoflook, zout en peper.
  7. Snijd de kip in blokjes. Snijd de bacon in stukjes en de eieren in plakjes.
  8. Meng de pasta met de kip, bacon, Parmezaanse kaas en sla. Meng de dressing erdoor en strooi de croutons erover.

Wil je dit recept opslaan, zodat je het makkelijk en snel terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op één van je Pinterest borden

.

Caesar pastasalade met kip

Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees hier mijn disclaimer.

Recept: Linda Foto credits: Het Spijsdecor

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.