Nog geen beoordelingen

Bulgur salade met geroosterde paprika

Dinsdag en dus staat er weer een lunchgerecht voor jullie klaar. Dit keer wilde ik eens de bulgur in het zonnetje zetten. Kennen jullie dit graantje al? Ik zag het zelfs terug komen in de nieuwe schijf van 5. Geniet even mee van deze eenvoudige bulgur salade met geroosterde paprika.

Bulgur wordt gebruikt in de Midden Oosterse keuken en wordt gemaakt van tarwegranen die zijn gekookt, gedroogd en gebroken. Mijn Turkse vriendin F. gebruikt het vaak als een vervanger van rijst bij de maaltijd. Ze serveert het graan “puur” als koolhydraten of brengt het op smaak met tomatenpuree en verse & gedroogde kruiden. Dit recept recept zal ik haar binnenkort eens ontfutselen.

Bulgur salade met geroosterde paprika

De bulgur heeft een milde nootachtige smaak. Het is een goede eiwitbron en bevat ook nog eens ijzer, magnesium en vitamine B. Fijn ook dat het veel vezels bevat en weinig vet. Ik gebruik bulgur graag in salades. Het ideale is ook de bereiding. Je giet kokend water op de bulgur, dekt de kom af en ondertussen maak je de rest van het gerecht klaar.

De bulgur salade geef ik een Midden Oosterse twist door een dressing te maken van tahin. Dat is sesampasta en gewoon verkrijgbaar bij de supermarkt. De tahin heb je ook nodig als je zelf hummus wilt maken of baba ganoush. Laat gerust achterwege als je dit niet in huis hebt en nooit hummus of een aubergine dip maakt.

Bulgur salade met geroosterde paprika

Ingrediënten

1 persoon
  • 50 gram volkoren bulgur
  • 1 rode paprika
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel tahin (sesampasta)
  • 1 theelepel citroensap
  • snufje zout en peper
  • 1 hand sla naar keuze
  • 1 eetlepel feta

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Bereid de bulgur volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Zet de grill op de hoogste stand of een oven boven de 220 graden. Leg de rode paprika door midden gesneden met het snijvlak naar beneden (bolle kant boven) op een met bakpapier beklede bakplaat. Wacht tot de paprika zwart wordt in 15 tot 20 minuten en haal uit de oven met een tang. Leg de paprika in een schaal en dek af met huishoudfolie. Laat 15 minuten afkoelen en vervolgens kun je de paprika makkelijk ontvellen en snijd in reepjes.
  • Rooster in een droge koekenpan het sesamzaad.
  • Maak een dressing van de olijfolie, tahin, citroensap en het snufje zout en peper.
  • Leg de sla op het bord. Verdeel de bulgur, paprika, sesamzaad en feta over de sla en giet de dressing erover.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.