Nog geen beoordelingen
15 min
oventijd 45 min

Beenham met honing mosterd

Beenham met honing mosterd is een hoofdgerecht voor kerst, dat niet kan mislukken! Een groot stuk vlees klaarmaken is zoveel makkelijker dan je denkt. De voorbereiding is slechts 15 minuten. Het vlees braadt je om en om in de pan. Vervolgens verwarm je de honing mosterd marinade. Dit giet je over het vlees en vervolgens schuif je beenham de oven in.

In de winkel kun je vaak ook kant en klare beenham met honing mosterd kopen. Met dit recept met beenham wil ik je laten zien, hoe makkelijk je dit zelf kunt maken. De smaak is ook nog eens veel beter.

Beenham uit de oven

Dit stuk vlees 600 gram is geschikt voor 4 personen. Ik ga er voor het gemak van uit dat je ook nog een voorgerecht en dessert zult serveren. Als je wilt, kun je de hoeveelheden voor beenham uit de oven eenvoudig verhogen. In een ovenschaal passen ook 2 stukken vlees. Zorg dan dat je de ingrediënten voor de marinade ook verdubbeld.

Voor bij de beenham serveer ik een aardappel product zoals aardappel kroketjes of pommes duches. Qua groente kun je denken aan gekarameliseerde wortelen of kies een van deze groente bijgerechten uit.

Beenham recept uit de oven

Beenham met honing mosterd

Ingrediënten

4 personen
  • 600 gram beenham naturel
  • peper naar smaak
  • zout naar smaak
  • 3 eetlepels olie
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 eetlepel bruine suiker

Hoe maak je beenham met honing mosterd?

  • Laat de beenham minimaal een half uur op kamertemperatuur komen.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Kruid de beenham met peper en zout naar smaak.
  • Bak de beenham om en om bruin in een koekenpan met olie. Haal de beenham uit de pan en plaats in een ovenschaal. Gebruik dezelfde pan en verwarm de honing, mosterd en bruine suiker in het braadvocht, totdat de suiker is gesmolten. Giet de marinade over de beenham en plaats de ovenschaal in de oven. Braad de beenham in ongeveer 45 minuten gaar. Bedruip de beenham elke 15 minuten met de honing mosterd marinade voor extra smaak.
  • Omwikkel de beenham losjes met aluminium en laat 5 minuten rusten. Giet de overgebleven marinade / braadvocht in een kommetje. Serveer de beenham in plakken gesneden met optioneel de marinade erover met gekarameliseerde wortelen en aardappel kroketjes of pommes duches.

Nog meer kerstinspiratie?

Op zoek naar meer kerstinspiratie? Bekijk hier alle makkelijke kerstrecepten van feestelijke voorgerechten tot een spetterend dessert.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Recept: Linda | Foto credits: Het Spijsdecor

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.