Ervaringen van de Bikini Body Guide week 1-4

Eind april vertelde ik jullie over mijn nieuwe sportavontuur. Ik ben gestart met de workouts van de Bikini Body Guide van Kayla Itsines. Heel Instragram staat er vol mee met fantastische resultaten. En dat wil ik ook. Oh my god, waar ben ik aan begonnen? Ik neem jullie mee in mijn ervaringen van de Bikini Body Guide van de eerste 4 weken.

Nog even een korte uitleg van het programma van de Bikini Body Guide van Kayla Itsines. Het uitgebreide verhaal kun je hier teruglezen. Het workout programma bestaat uit 12 weken waarbij je 3 workouts per week doet. Dit wordt gecombineerd met een cardio training.

Workout oefeningen (resistance training)
In een woord: ZWAAR! Ik dacht dat ik sportief was, nou dat viel vies tegen. Ik heb eerder thuis workouts gedaan van Mama Stralend Fit. Alleen dit is andere koek. Per workout worden twee gebieden aangepakt armen, benen, buik of cardio. Van te voren zag ik het meest op tegen de arm oefeningen. De rest kon ik wel aan dacht ik zo.

De allereerste workout was heel pittig. Elke training bevat 2 circuits die je 2 keer uitvoert. In elk circuit zitten 4 oefeningen die je 7 minuten lang doet. Totaal dus 4 x 7 minuten. Na de eerste ronde gingen de oefeningen direct een stuk lastiger en werd de intensiteit minder. Ik was blij dat de workout erop zat. En trots dat ik het volgehouden had. De volgende dag kon ik mijn bed bijna niet uitkomen van de spierpijn! De spierpijn wordt langzaam minder erg. En heel belangrijk: ik heb de eerste 4 weken volgemaakt.

Ervaringen bikini body guide

Lang niet alle oefeningen kan ik doen zoals beschreven in de instructie. Zo moet je burpees doen. Ooit bedacht om de fitheid van soldaten te meten. Met de oefening verbeter je kracht, conditie, snelheid en souplesse. En ook je vetverbranding krijgt een boost. Ik val als soldaat flink door de mand, want ik bak er helemaal niks van. Voor mij geld dat ik alle oefeningen probeer te doen, zoals Kayla Itsines aangeeft. Hier en daar kies ik voor een mildere vorm.

Wat dacht je van 2 minuten springtouwen? Ik vind het echt een hele uitdaging om dit vol te houden. Elke keer ben ik weer blij als de timer afloopt.

Het fijne van de trainingen is dat je ze thuis kunt doen en inplannen. Geen gedoe met reizen of op tijd ergens zijn. Nu kijk ik wanneer het mij het beste uitkomt. Zo verschuif ik de training van vrijdag nog wel eens naar zaterdag. En de ene keer in de ochtend en dan weer ‘s middags of als de kinderen op bed liggen.

Cardio
Naast de 3 workouts moet ik ook nog 2 tot 3 keer aan cardio doen. Het meeste effectieve is volgens Kayla om 35-45 minuten te wandelen. Dit vind ik een fijne manier van “sport” en het lukte mij redelijk om dit in te plannen. Het is eigenlijk ook een hele goede stimulans, want zo kom ik meer achter mijn pc vandaan. Daarbij doet de buitenlucht mij goed en kan ik genieten van de natuur om mij heen.

Ervaringen bikini body guide

Eet & drinkpatroon
De workouts ben ik gestart voor de detox. Ik merkte dat ik toen weinig aanpassingen aan mijn voeding maakte. Het enige dat ik deed was bewuster mijn eiwitten plannen. Overal zie ik staan dat de dames veel honger hebben. Eiwitten zijn goed voor de opbouw en herstel van de spieren en houden de bloedsuikerspiegel in balans. Verder merkte ik wel dat ik meer water dronk. Tijdens en met name na de workouts heb ik dorst en dan houd ik mijn Dopper gevuld met water goed bij mij.

Resultaten
Ook ik wil snel resultaten boeken en zal zeker mijn buik niet aan jullie laten zien. Qua foto’s van “voor en na” kan ik nog niet veel verschil zien. Jammer! Ik kan wel merken dat mijn kleding iets lekkerder zit. Verder voel ik mij mentaal na elke training heel sterk en ben ik trots dat ik het sporten weer opgepakt heb. Bij de start van de BBG ben ik vergeten om mijn armen, benen en buik op te meten. Bij een volgende update laat ik weten hoeveel centimeter ik verloren ben. En ook of de trainingen te combineren zijn met de detox.

Categorieën

Categorieën Sport

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.