Zomerrooster op Lekker eten met Linda

Ik ben al weken aan het dubben hoe ik de zomerperiode ga doorkomen. Jullie gaan massaal op vakantie en ik ook. Ik kan wel prachtige posts maken, alleen als jullie er niet zijn, dan heeft dit weinig zin. Vandaar dat ik vanaf nu over ga op een zomerrooster en om de dag probeer te bloggen. En daar heb ik ook mijn persoonlijke redenen voor.

Daarbij zijn mijn kinderen 6 weken vrij en daar heb ik mijn handen vol aan. Nou dat klinkt eigenlijk niet zo aardig en dat is niet de bedoeling. De afgelopen maanden heb ik veel gewerkt. Als foodblogger gaat het werk 24/7 door. Er is geen dag dat er niet gekookt wordt, een artikel geschreven of via social media ergens op wordt gereageerd. Het weekend is zeker niet heilig meer zoals vroeger in loondienst wel was.

Ik zit niet meer achter pc als de kinderen thuis zijn. Al heb ik altijd een waslijst met andere zaken die gedaan “MOETEN” worden. Zo sta ik op woensdag- en vrijdagmiddag altijd te koken en te fotograferen. Spelende kindjes zijn het inmiddels gewend en ouders die de kinderen komen halen zeggen standaard “Wat ruikt het hier lekker. Wat heb je nu weer gemaakt“. En juist als ik mijn hoofd bij een recept moet houden, roept er een kind: “mam zet je mijn fiets even buiten” of staat de ander voor de 100 ste keer aan de deur te bellen. Geduld is niet een van mijn beste eigenschappen, dus ik reageer hier niet altijd even gezellig op. Kortom: ik ga meer tijd besteden aan die 2 kleine monstertjes.

fotokids

Ook wil ik de batterij even opladen, mijn hoofd leegmaken en nadenken welke richting ik met de blog verder op ga. Ik sta elke maand weer verbaasd van de hoogte van de bezoekersaantallen (In juni bijna 51.000. Ik geloof het zelf ook bijna niet). Daarbij ben ik op zoek naar mijn onderscheidende vermogen. Mochten jullie weten op welke manier jij mijn blog anders vindt, dan hoor ik het graag. En ook waarom je graag hier langs komt. Is dit vanwege de makkelijke, lekkere en redelijk gezonde recepten? Ik heb eigenlijk geen idee. Of spreekt mijn enthousiasme of no-nonsense manier van schrijven aan? Ik blog vanuit mijn gevoel en serveer jullie wat ik zelf ook eet.

Maar goed, ik ben dus bezig om mijn richting te zoeken. Zo heb ik ideeën om elke week een gezonde lunchsalade te bedenken maar ook makkelijke & snelle doordeweekse maaltijden. Groente en fruit uit het seizoen wil ik meer de hoofdrol laten spelen en dat jullie hierbij beslissen met welke ingrediënten ik de komende tijd aan de slag gaan. Ook koken met mijn dochter wil ik een plekje geven. Ze wil graag een eigen stukje op de site en ze komt met zulke leuke ideeën.

En aan de andere kant wil ik ook het “gezonde” een beetje los kunnen laten. Het is nu eenmaal echt niet zo dat ik elke dag (super) gezond eet en drink. Dat hebben jullie ook wel kunnen lezen tijdens mijn detox voorbereidingen. Naast mijn havermout en groente ben ik dol op een wijntje met een chipje of een stuk kaas. Misschien maak ik wel een rubriek zoals de chickslovefood hebben: sinner sunday. Lekker 1 dag in de week ongelofelijk zondigen. Zo zit mij leven namelijk ook in elkaar. Door de detox ben ik er ook achter gekomen dat mijn leven van borrels en etentjes aan elkaar vast hangt. Denken jullie nu echt dat ik dan altijd een glas water met een stuk komkommer eet? Nee!

Misschien moet ik iets meer naar de wijze woorden van mijn dochter luisteren terwijl ze bezig was om reese’s (chocolade pindakaas cups) te maken en te filmen. “Ja mama, dan vertellen wij bij dat filmpje dat minder gezond ook goed is als je maar je komkommer in de ochtend hebt gegeten. (dit zijn letterlijk haar woorden) Balans, daar draait het om in het leven. Ik roep altijd “maak de keuze die bij je past en maak het jezelf niet te moeilijk“. En dat is nu precies waar ik de komende tijd over ga nadenken.

Concreet komt het er op neer dat ik om de dag zal bloggen vanaf nu tot en met augustus. Natuurlijk plaats is dagelijks bestaande recepten op alle social media kanalen. Ga je zelf ook nog op vakantie en wil je niks missen?

Ik wens je alvast een hele fijne vakantie en geniet ervan.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.