• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

5 voordelen van avocado

Voordelen van avocado

mei 16, 2017 door Linda Reageer

Avocado’s. Ze zijn inmiddels een onvermijdelijk ingrediënt voor veel gerechten en niet meer weg te denken uit ons eetpatroon. Er worden zelfs restaurants geopend die volledig gewijd zijn aan de avocado. Het is dan ook een heel veelzijdige, gezonde en lekkere vrucht. Wil je weten wat de 5 absolute voordelen van avocado zijn? Lees dan snel verder naar het gastblog van Jasper Alblas in de serie: de voordelen van.

5 voordelen van avocado:

1. Avocado’s bevatten ontzettend veel voedingsstoffen
De avocado is vooral populair als het gaat om gezonde voeding en gerechten. Deze fruitsoort bevat zoveel voedingsstoffen, dat het zeker geen kwaad kan om de avocado te overwegen (mocht je dit nog niet aan allerhande gerechten toevoegen). Zo bevat de avocado grote hoeveelheden Vitamine K, C, B5, B6 en E en kalium, maar ook magnesium, ijzer, fosfor en zink.

Zoete aardappel toast met avocado en geitenkaas van de grill

2. Avocado’s zitten boordevol vezels
Avocado’s bevatten een behoorlijke hoeveelheid vezels. Veel meer nog dan andere voedingsmiddelen. Een avocado bevat gemiddeld 7% vezels, wat al meer dan een vierde van de dagelijkse hoeveelheid is. Vezels helpen je wanneer je wilt afvallen en stimuleren een goed werkend metabolisme. Dat komt onder andere doordat je van vezelrijk voedsel snel een vol gevoel krijgt en dus minder behoefte hebt om te snacken.

3. Avocado’s bevatten meer kalium dan bananen
Kalium is een mineraal dat zorg draagt voor de vochtbalans en de bloeddruk van het lichaam. Toch nemen veel mensen gemiddeld te weinig kalium tot zich. Wil je er zeker van zijn dat je genoeg kalium binnenkrijgt? Dan zijn avocado’s je beste vriend. Ook bananen zitten vol kalium, maar winnen het bij lange na niet van avocado’s. Een avocado bevat gemiddeld 14% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid aan kalium, tegenover zo’n 10% in bananen. Bananen mogen dus blijven, maar avocado’s zijn een misschien nog wel betere toevoeging aan je eetpatroon!

hoe vermijdt je bewerkt voedsel

4. Avocado’s kunnen je cholesterol en tryglyceride niveaus verlagen
Hart- en vaatziekten zijn één van de meest voorkomende doodsoorzaken ter wereld. Bepaalde factoren dragen bij aan een verhoogd risico op hart – en vaatziekten, zoals cholesterol en tryglyceriden. Uit diverse studies is gebleken dat het eten van avocado’s risicofactoren van hart – en vaatziekten aanzienlijk kan verminderen. Zo bleek het cholesterolgehalte in sommige gevallen significant verminderd te zijn en waren de bloedtryglyceriden tot wel zo’n 20% verlaagd.

5. De vetten in avocado zorgen voor een betere opname van voedingsstoffen uit plantaardige voedingsmiddelen
Het is natuurlijk fijn dat de avocado zoveel voedingsstoffen bevat. Maar daar gaat het niet alleen om. We moeten die voedingsstoffen wel in ons lichaam opnemen, anders hebben we er uiteindelijk niets aan. Sommige voedingsstoffen zijn ‘vet oplosbaar’, wat betekent dat ze moeten worden gecombineerd met vet om te kunnen worden gebruikt. Dit geldt bijvoorbeeld voor Vitamine A, D, E en K. Uit een studie is gebleken dat wanneer je avocado (of avocado olie) toevoegt aan je salade of lunch, de antioxidantabsorptie gigantisch wordt verhoogd. Kortom: avocado is niet alleen zeer voedzaam, het kan de voedingswaarde van andere plantaardige voedingsmiddelen die je eet ook enorm verhogen!

Gevulde avocado met garnalen

Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Bloglovin’ | Google+
Foto header: Shutterstock

Categorie: Algemene tips, INSPIRATIE Tags: jasper alblas, voordelen van

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Weekmenu’s makkelijke recepten 256

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver
  • Zelf burritos maken met kip Zelf burritos maken zonder pakje en zakje
  • Cheesecake ijs met frambozen Cheesecake ijs met frambozen
  • Zalm pakketjes van de bbq Zalmpakketjes van de bbq
  • Groentepakketjes met feta van de bbq Groentepakketjes van de barbecue

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken
  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl