Samenvatting Feel Good Boost week 3

Aan alle mooie dingen komt een einde. Dit is alweer laatste dag van de Feel Good Boost. Na de zomervakantie wilden wij er geen strenge challenge van maken. Ons doel was jullie weer bewust te maken van je eigen eetpatroon. Hebben jullie wat gehad aan onze tips en recepten?

Zo stond de eerste week in het teken van minder suiker eten. Iedereen weet dat dit beter voor je is, alleen hoe doe je dit nu precies. En wat misschien nog belangrijker is, hoe houd je het vol? De week erna is het koken zonder pakjes en zakjes opgepakt. Een thema waar veel reacties op kwamen. Het was ook fijn om te zien dat jullie flink aan de slag zijn gegaan met de currysoep, de nasi of de gehakt kebab. Het derde en laatste thema bewust minder vlees eten blijft een lastig onderwerp. De meeste kerels (ook die van ons hoor) willen graag elke avond een stukje vlees. Hoe maak je de maaltijd nu zo lekker dat je het vlees niet mist?

eenpans spaghetti met spinazie

Het speerpunt van de Feel Good Boost is jezelf goed voelen. Zonder allerlei ingewikkelde zaken of strenge regels. Het doel was om jullie te inspireren om de gezonde lifestyle weer op te pakken. In eerste instantie deed ik dit voor mezelf, want oh wat heb ik genoten van de borden pasta en de glazen wijn in de vakantie. Samen bereik je meer en dan is het fijn dat foodie vriendinnen Reny, Suzanne en Annemieke ook de draad weer wilden oppakken.

Facebook groep

facebook-groep

Op onze blogs kwamen elke dag nieuwe recepten online. In de (besloten) Facebook groep zitten maar liefst 4.700 leden. Wat een record! Echt te gek. In deze groep kon je terecht voor meer inspiratie en was er ook de mogelijkheid om vragen te stellen. Na vandaag zullen wij hier niks meer in posten en ook geen nieuwe leden toevoegen. Wil je er nog even een kijkje nemen? Doe dit dan vandaag zodat je even terug kunt scrollen. Vanaf maandag laten wij niemand meer toe.

Eetdagboeken

Ik ben zelf altijd heel nieuwsgierig wat andere mensen nou eten op een dag. Ter inspiratie gaven wij elke week een kijkje op ons bord. Wij eten echt niet elke dag een 3 gangen menu. Zo laat Reny zien, dat ze een aantal dagen heel lekker eet met allerlei restjes. Houd jij wel eens bij wat je eet? Zo kom je echt tot inzichten. Suzanne merkte van de week dat nu ze thuis werkt minder fruit eet. Annemieke ging een dagje naar de Efteling. Ben je benieuwd of ze met een tas vol eigen eten op pad ging of lekker ging snacken? Mijn eigen eetdagboek van afgelopen weekend was echt om te huilen. Heb je deze gemist? Lees mijn eetverslag dan nog even terug.

eetdagboek feelgoodboost

Lezersfoto’s

Wat maken jullie ons trots als jullie foto’s plaatsen op social media met #feelgoodboost. Wij hebben een aantal mooie plaatjes geselecteerd. Dit is toch wel één van de leukste dingen aan dit werk. Als jullie met de recepten aan de slag gaan en vertellen wat je wel of niet lekker vond en foto’s sturen.

lezersfotos-fgb-a

Recepten bewust minder vlees eten

Nog even alle recepten op een rijtje van afgelopen week:

Weekmenu

Helaas geen nieuw weekmenu voor volgende week. Hoe is ons weekmenu jullie bevallen? Wat vond je er prettig aan? Wat zijn de verbeterpunten? Welk recept was top en natuurlijk ook welk recept was een absolute tegenvaller… Laat het ons weten, dan kunnen wij de boost een volgende keer beter maken.

feelgoodboost-weekmenu-2

Ben je later gestart en heb je de weekmenu’s gemist? Geen probleem, klik op één van de 3 weekmenu’s om de recepten te vinden.

Voor nu in ieder geval bedankt voor jullie enthousiasme. Wij hopen dat jullie eetpatroon een boost heeft gekregen. Wie weet organiseren wij nog een keer een dergelijke boost. Hopelijk blijf je onze blog volgen voor nog meer inspiratie. Wij zijn jullie graag daar.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.