Nog geen beoordelingen

Tosti met geitenkaas en peer

Lunchtime! Je zou bijna denken dat ik geen brood eet. Niets is minder waar. Ik ben gek op brood. Alleen heb ik het idee dat jullie hier zelf iets mee verzinnen. Al vraag ik mij af hoe maken jullie een tosti? Met ham en kaas? En dan in een tosti ijzer? Vanaf nu niet meer! De tosti met geitenkaas, peer en walnoten bak je in de koekenpan. Dit is dan ook een zo gezegde “pan tosti”.

Ik was even vergeten hoe lekker een tosti uit de pan is. Van de week werd ik er weer aan herinnerd. Mijn buurvrouw had het apparaat geleend om wafels te maken. Nog geen half uur later belt manlief om te vragen waar het tosti ijzer is. “Euh bij de buurvrouw. Maar wist je dat je ook tosti in de pan kunt bakken? Gewoon een beetje roomboter op de buitenzijdes doen en om en om bakken”. Ik zag hem zijn wenkbrauwen fronsen door de telefoon. Zo van: want heeft ze nu weer bedacht.

Aan het einde van de middag trof ik een enthousiaste man aan. “Jeetje, de tosti smaakt veel lekkerder zo”. Ha, dat wist ik natuurlijk allang…. Dus voor nu geef ik je mijn lievelingstosti met geitenkaas en peer. Zelfs zonder verwarming in de pan, vind ik dit broodje te gek. Maar even kort verwarmen maakt het helemaal af.

tosti met geitenkaas en peer

Tosti met geitenkaas en peer

Ingrediënten

3 stuks
  • 3 (volkoren) brood naar keuze
  • 1,5 eetlepel zachte smeerbare geitenkaas
  • 1 rijpe peer
  • 1 eetlepel walnoten
  • handje rucola
  • roomboter

Eventueel

  • honing

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Snijd de boterhammen doormidden. Besmeer 1 zijde met de zachte geitenkaas. Snijd de peer in dunne plakjes en verdeel over het brood. Leg een pluk rucola erop. Hak de walnoten grof. Strooi erover en dek af met de andere helft van het brood. Smeer de bovenkanten in met een klein beetje roomboter. Draai de 3 tosti’s om en smeer ook de onderkant in met een beetje boter.
  • Verwarm een koekenpan op medium hoog vuur en bak de tosti binnen een paar minuten goudbruin aan elke zijde.
tosti met geitenkaas en peer

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.