4 uit 1 beoordeling
bereiding 20 minuten

Tortellini met pesto

Zin in een lekker tortellini recept? Zet dan deze tortellini met pesto, spekjes en broccoli met een topping van Parmezaanse kaas snel op het menu.

Tortellini is een gevulde pasta met kaas, gehakt of spinazie. Deze pastasoort is van zichzelf verrukkelijk en heeft dus weinig ingrediënten nodig om er een smaakvol gerecht van te maken.

Tortellini met pesto

Tortellini recept met pesto

Voor de tortellini met pesto gebruik ik verse gevulde pasta. Het gemak van verse tortellini is dat het snel klaar is. Ondertussen wordt de broccoli beetgaar gekookt.

De saus voor in de tortellini maak je met pesto, uitgebakken spekjes, Parmezaanse kaas en kookvocht van de pasta. Het water loopt mij weer in de mond als ik aan dit tortellini recept denk.

Tortellini recept met pesto

Deze tortellini met pesto is een lekker gerecht voor na een drukke werkdag. Dit recept telt 5 ingrediënten en is binnen 20 minuten klaar. Dit makkelijke recept is ook handig als camping recept! Voor op vakantie is deze tortellini salade met verse pasta ook verrassend simpel om te maken.

Tortellini met pesto

Tortellini met pesto

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 500 gram tortellini (vulling naar keuze)
  • 1 broccoli
  • 250 gram spekjes
  • 2-3 eetlepels groene pesto
  • vers geraspte Parmezaanse kaas naar smaak

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je tortellini met pesto?

  • Kook de pasta volgens de instructie. Houd een kopje kookvocht apart.
  • Was en snijd de broccoli in roosjes. Kook in 5 minuten beetgaar. Houd apart. Gooi de stronk niet weg. Hiermee maak je deze eenvoudige broccoli soep
  • Bak de spekjes in een koekenpan goudbruin.
  • Roer de gevulde pasta, broccoli, spekjes door elkaar. Klop de pesto los met 2 – 3 eetlepels kookvocht en roer erdoor. Serveer met vers geraspte Parmezaanse kaas.

Linda’s Tips

  • Tip: je kunt de pesto ook met 2-3 eetlepels olie loskloppen, mocht je vergeten zijn om kookvocht apart te houden. 

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Recept: Linda | Foto credits: Het Spijsdecor

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.