5 uit 1 beoordeling

Pittige paprika tomatensoep

Soep maken zonder pakje of zakje is een fluitje van een cent. Vaak is het een kwestie van water koken, bouillonblokje en groente erbij en even laten koken. Heel veel moeilijker is het niet. Kijk maar eens mee hoe makkelijk je deze pittige paprika tomatensoep in elkaar draait. De groente is op dit moment erg betaalbaar en nodigt uit te experimenten met verschillende soorten. Kijk wat er in de groentelade of op het aanrecht ligt en verwerk dit tot een lekker soepje.

Laatst had ik tomaten en paprika’s in de aanbieding gekocht en wist even niet meer wat ik ermee moest doen. Uiteindelijk is het dit simpele soepje geworden dat door de cayenne peper lekker pit heeft gekregen. Wist je dat je cayenne peper je energie geeft, je spijsvertering een boost en de bloedsuikerspiegel in balans houdt? Strooi dit heerlijke kruid dus vaker over je gerechten.

Natuurlijk kan je naar wens nog vermicelli en gehaktballetjes aan toe voegen. De keuze is aan jou. Ik ben al bij als je ervoor kiest om de soep zelf te maken en het smaakverschil te proeven met soep uit blik of uit een poederzakje.

Paprika tomatensoep

Pittige paprika tomatensoep

Ingrediënten

4 kommen
  • halve kilo tomaten
  • 1 ui
  • 2 rode paprika’s
  • 1 bouillon blokje liefst natriumarm van de natuurwinkel
  • 1 laurierblad
  • 1 theelepel cayenne peper
  • zout en peper naar smaak
  • optioneel: 1 blikje tomatenpuree

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je paprika tomatensoep?

  • Breng 1 liter water aan de kook.
  • Snijd ondertussen de tomaten en ui in stukken. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd ook in grove stukken.
  • Voeg de gesneden groenten, bouillonblokje en laurierblad bij het kokende water.
  • Zet het vuur zachter en laat 20 minuten pruttelen.
  • Haal het laurierblad uit de soep en laat iets afkoelen en pureer met de staafmixer.
  • Voeg eventueel een blikje tomatenpuree toe. Dit zorgt ervoor dat de soep een intensere rode kleur krijgt.
  • Breng op smaak met een snufje zout en peper.

Linda’s Tips

  • Tip: schenk de soep in kleine glaasjes voor je kinderen voor bij de lunch of als tussendoortje aan het einde van de dag. Ook ideaal als je weet dat de avondmaaltijd voor strijd aan tafel zorgt. Maak je dan niet te druk, een portie vitaminen en mineralen hebben ze dan al binnen.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.