I love food tag

Leuk natuurlijk dat ik jullie inspireer om stap voor stap gezonder en VOORAL lekker te eten. Alleen wie ben ik nu precies en wat is mijn lievelingseten? Ik vind het leuk als jullie mij, Linda, de persoon achter de blog beter leren kennen. De I Love Food tag die ik bij Lekker en Simpel vond, een verkorte versie van de 25 food vragen tag van Uit Paulines Keuken, past hier dan ook perfect bij. Lees snel verder om meer over mij te weten te komen. Enne, ik doe ook nog een openhartige bekentenis!

Wat is je favoriete ontbijt?
Dat hangt af van het seizoen. In de herfst en winter ben ik doordeweeks gek op havermout. Heerlijk zo’n verwarmde kom. Zodra het zonnetje schijnt en de temperatuur stijgt, ga ik meer over op yoghurt of smoohties. In het weekend eet ik graag brood met pindakaas en op zondag pak ik graag uit met een verwenontbijt met eieren, pannenkoeken of broodjes.

aardbei havermout

Hoe drink je je koffie?
Ik drink mijn koffie altijd met een royale hoeveelheid opgeklopte sojamelk. Als kind heb ik koffie leren drinken met melk en ik kan inmiddels niet meer zonder een sloot melk.

Wat zit er op je lievelingsbroodje?
Dat is een lastige. In de ochtend kies ik graag voor pindakaas en bij de lunch maak ik graag “taartjes”. Ik eet 2 tot 3 boterhammen en beleg dit graag met avocado, zalm en rucola of geitenkaas met zongedroogde tomaatjes.

Soep of salade?
In de lente en zomer kies ik graag voor een salade. Nu met het koude weer heb ik meer behoefte aan warmte en dan komt de kom soep meer op tafel of een warm eigerecht.

Spinazie salade met geitenkaas

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
Hier hoef ik niet lang over na te denken, nooit meer zoet is makkelijk te doen voor mij.

Welke keuken is je favoriet?
De Italiaanse keuken is toch echt mijn lievelingseten. Onze zomervakantie kiezen wij er zelfs op uit!

Wat is je favo foodfilm?
Julia & Julia, wat een heerlijke film. Merel Streep vertolkt Julia Child op een fantastische manier. Ik kan erg genieten van die film.

Wat is je meest ultieme guilty pleasure?
Kaas, kaas en nog eens kaas. Ik vind alles lekker van jong tot parmezaan en kan er moeilijk van af blijven.

Thuis koken of uit eten gaan?
Ik eet het liefst thuis. Ook vind ik het zalig als ik uitgenodigd word bij vrienden (die van koken houden) voor een diner. Het liefst sta ik dan in de keuken met een glas wijn te kijken naar de vorderingen en een beetje te kletsen. Samen koken en eten maakt mij blij.

Wat is je lievelingsrestaurant?
Pff, geen idee. Maar dan kies ik voor Karaf in Utrecht. Dit restaurant is van goede vrienden van mij. Ik ben verliefd op de menu kaart (en ook een beetje op de kok om eerlijk te zijn :)). Je kan er echt fantastisch eten, met bijzondere combinaties, goede wijn erbij en een relaxte sfeer. Je voelt je er welkom en de zaak heeft ook nog een goede prijs/waarde verhouding.

Boodschappen doe ik bij…
De supermarkt (Plus, AH, Lidl), de streekwinkel voor groente en fruit en de markt. Dit laatst lukt mij niet te vaak, want ik mijn woonplaats is er geen markt.

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is..
O jeetje, hier kan ik natuurlijk geen keuze in maken. Het lastige is dat ik nooit kan onthouden wat ik in een restaurant eet. Het is vaak zo dat ik ook gevoelig ben voor de sfeer erom heen en juist het moment nog goed kan berinnen. Zo zat ik jaren geleden in een bootje op een zeehonden trip in Namibië met uitzicht op de oesterbanken. De oesters met een glas Cava smaakte perfect. De schelp mocht je achterover terug de zee in gooien. Manlief en ik hebben hier zo van genoten en zo kan ik nog wel tientallen momenten verzinnen.

Wat is je favo cocktail?
Ik drink nauwelijks cocktails en zij zijn ook veel te gevaarlijk voor mij. Het is net alsof ik een sapje drink en ik sla dit dan ook veel te snel achterover. Geef mij maar witte wijn:)

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?
Mijn Microplane kaasschaaf voor de parmezaan, die neem ik overal mee naar toe. Zelfs een weekendje weg of op vakantie.

Mijn favo snack is…
Een rijstwafel met roomboter en kaas.

Wat zit er op jouw pizza?
De lekkerste pizza heb ik ooit gegeten in Rome op een tripje met vriendinnen. Na een bezoek aan de Sint Pieter kerk waren wij uitgehongerd en overal was de keuken voor de lunch gesloten. Bij een tent konden wij terecht voor pizza’s. Ik bestelde er eentje met gegrilde groente, de beste die ik ooit gegeten heb. Thuis heb ik niet altijd het geduld om de groente te grillen. Dan maak ik het mezelf makkelijk met mozzarella, rauwe ham en rucola.

I love food vragenlijst

Wat lust je echt niet?
Dat vette randje dat op een stukje vlees zit.Als ik dat voel in mijn mond spuug ik het direct uit. Grrrh, wat gruwel ik hiervan.

Mijn favoriete foodblog is…
Ik heb er zoveel, maar ik kies er twee uit. My new roots is het foodblog van Sarah Britton. Haar motto Just by making one change in the kitchen and you can change your life’’ heeft mij geïnspireerd. Elke verandering, hoe klein dan ook, is er één. Vele, kleine veranderingen kunnen hele grote gevolgen hebben. Als wij het hebben over Nederlandse foodblogs dan word ik altijd erg blij van de posts van Francesca Kookt. Ik geniet altijd enorm van haar humor, haar stellingnames en ongelofelijke creativiteit. Zij is mijn grote voorbeeld (naast Pauline) en inmiddels ook een lieve vriendin geworden, waar ik al veel aan te danken heb. Thanks lieverd!

Het gekste dat ik ooit gegeten heb is..
Dat is waarschijnlijk hond…. Tja, niet iets waar ik vrijwillig voor gekozen heb. Tijdens een trip naar Vietnam, kreeg ik in Hoi An een lunch aangeboden. Na het eten vroeg ik “wat zit daar in”. Manlief en ik zijn er nog steeds niet over uit. Zei ze nu “dog” of “duck”. Helaas is hond wel iets gebruikelijk in Vietnam.

Wat staat er op je food bucket list?
Ik zou graag eens terug gaan naar Denemarken en eten bij Noma. Ha, maar ik droom gewoon nog even verder.

Zo nu hebben jullie een beetje een beeld van mij gekregen. Vaak word gedacht dat ik alleen maar gezond eet. Nou, dan moet ik je toch teleurstellen. Ik ben gek op havermout en groenten, maar ook op witte wijn en een bitterbal.

 

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.