5 uit 1 beoordeling
bereiding 30 minuten
oventijd 15 minuten

Pasta met paprikasaus

Pasta met paprikasaus is een makkelijk recept voor een doordeweekse dag. Deze geroosterde paprikasaus met pasta is een welkome afwisseling op een klassieke bolognesesaus of een snelle macaroni met gehakt.

De paprika’s grill je zelf in de oven. Voor het gemak kun je ook gegilde paprika in pot kopen. Persoonlijk vind ik de smaak van zelf paprika grillen lekkerder. Dit geeft zo’n heerlijke zoete smaak aan de pasta met paprikasaus.

Pasta met gegrilde paprikasaus

Geroosterde paprikasaus met pasta

Naast de zoete smaak is de paprikasaus ook romig. Dit komt door toevoeging van Parmezaanse kaas en volle melk. In plaats van melk kun je ook kookroom of mascarpone toevoegen. Kijk wat je in huis hebt.

Combineer de paprikasaus met pasta naar smaak. De paprikasaus combineert het beste met rigatoni, penne, fussili, linguini, spaghetti of pappardelle.

Pasta met paprikasaus

De pasta met paprikasaus is in de basis vegetarisch. Als je wilt kun je gehakt of spekjes toevoegen.

Maak het jezelf makkelijk door direct een dubbele portie geroosterde paprikasaus te maken voor in de vriezer. Zuivel invriezen komt de smaak niet ten goede. Bereid de saus tot en met stap 2 en vries een portie in. Bij een volgende keer hoef je alleen melk, kaas en kruiden toe te voegen.

Pasta met paprikasaus

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 3 grote rode paprika's
  • roomboter
  • 2 uien, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijn gehakt
  • 200 ml volle melk
  • 75 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 0,25 theelepel chilipeper
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • peper naar smaak
  • zeezout naar smaak
  • 500 gram verse pappardelle (of andere pasta naar smaak)

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je pasta met paprikasaus?

  • Zet de grill op de hoogste stand. Leg de rode paprika's door midden gesneden met het snijvlak naar beneden (bolle kant boven) op een met aluminiumfolie beklede bakplaat. Wacht tot de paprika (enigszins) zwart worden in 15 tot 20 minuten en haal uit de oven met een tang. Leg de paprika's in een schaal en dek af met huishoudfolie. Laat 15 minuten afkoelen en vervolgens kun je de paprika makkelijk ontvellen.
  • Verwarm een koekenpan en bak de uien en knoflook met de roomboter op middelhoog vuur goudbruin. Voeg het mengsel met de ontvelde paprika toe aan de hakmolen van een staafmixer of keukenmachine en maal tot een egale massa.
  • Giet de paprikasaus terug in de koekenpan. Voeg de melk, kaas, chilipeper, peterselie en peper en zout naar smaak toe. Verwarm op lage temperatuur en roer totdat de kaas is gesmolten.
  • Kook ondertussen de verse pasta in een andere pan volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
  • Serveer met een groene salade en extra Parmezaanse kaas.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.