Bloginspiratie tag

Vaak krijg ik de vraag waar ik mijn inspiratie vandaan haal en of ik alle foto’s zelf maak. Des te leuker is het om jullie een kijkje in mijn keuken te geven. Ik zag bij Puur Suzanne de bloginspiratie tag voorbij komen.

Voordat ik aftrap eerst even de “spelregels” doornemen

  1. Link naar de blogpost waardoor je nu de tag invult.
  2. Gebruik als illustratie een afbeelding die je inspireert (mijn uitzicht vanaf mijn werkplek).
  3. Beantwoord alle vragen op je eigen wijze.
  4. Nomineer vijf andere bloggers. Nou ik ben van “vrijheid blijheid” dus ik nomineer niemand.

Volop inspiratie of loop je vaak tegen het zogenaamde writer’s- of bloggers block aan?
Nou een paar keer per week heb ik wel een kleine inzinking. Dan heb ik het recept en de foto’s al klaar maar kan ik geen fijne intro vinden.

Als de woorden even niet uit je vingers komen; hoe voel jij je dan?
Ik raak gefrustreerd. Het beste werkt dan om even iets anders te doen. En soms ga ik zelfs even lekker naar buiten. “De benen zijn de wielen van creativiteit” volgens Albert Einstein en ik merk dat het bij mij altijd werkt.

Hoe blijf je gefocust tijdens het uitwerken van een bericht?
Nou dat lukt lang niet altijd goed. Om mij echt te kunnen concentreren zet ik Facebook etc uit en zelfs mijn mail. Ik laat mij veel te veel afleiden door van die popup berichtjes van nieuwe mail. Dat komt ook omdat ik te nieuwsgierig ben en dan graag wil weten wat er in het bericht staat.

Welke brainstorm-techniek zorgt gegarandeerd voor blogspiratie?
Techniek? Ik ben zo’n nep blogger. Van het woord techniek krijg ik jeuk. Dat komt meer omdat ik er niks van snap. Ik werk vanuit mijn gevoel dus als ik op zoek ben naar inspiratie dan komt het tot nu eigenlijk vanzelf. Maar ik kan mij best voorspellen dat er eens een tijd komt dat ik geen ideeën krijg.

Helpt muziek je ook als je blogspiratie zoekt?
Nee, ik heb bijna nooit muziek op staan. Het grappige is dat ik nu wel even de muziek op mijn telefoon heb aangezet.

Waar ontstaan de beste ideeën?
Via mijn telefoon. Door Facebook, Instagram en Pinterest komen de mooiste foto’s voorbij en daar krijg ik veel nieuwe ideetjes door. Verder is een vakantie ideaal dan kom ik tot “grotere ideeën” en lijkt de stroom niet op te houden.

In welke inspirerende omgeving werk je graag?
Het suffe is dat mijn keuken ook een deel van mijn werkplek is. Ik werk dan ook het liefste thuis. Wij hebben een ruimte als kantoor ingericht waar manlief en ik samen werken. Zo heb ik alles bij de hand en dat vind ik erg prettig.

Keuken

Heb jij ook een ware ‘blogbijbel’ op je bureau staan voor als je het even niet weet?
Nee, zoals gezegd ben ik een nepblogger of eentje die het in ieder geval allemaal nog niet zo goed snapt. Eigenlijk wil ik mij wel meer verdiepen in zoekmachine marketing, regeltjes etc alleen weet ik niet waar ik de tijd vandaan moet halen. Ik denk dan altijd maar, laat ik mooie content maken en de rest komt vanzelf.

Welke bloggers inspireren jou?
Weet je dat vind ik soms best lastig. Ik kan mij helemaal gek laten maken door de berichten die ik bij andere zie of werkzaamheden die zij oppakken. Mijn vraag is dan namelijk: waar halen ze de tijd vandaan? Dat is toch wel mijn grootste probleem. Maar goed, ik ben al jaren fan van Uit Paulines Keuken. Ik hou van haar fotografie en simpele gerechten die er altijd te gek uitzien. Verder heb ik Francesca heel hoog zitten. Als zij de keuken inloopt gebeurd er iets. Ze verzint ter plekke om dat ene ingrediënt aan een gerecht toe te voegen voor de “wauw” factor. Ook inmiddels een dierbare vriendin geworden. En over vrienden gesproken. Mijn blog en die van Reny hebben behoorlijk wat overeenkomsten. Het fijne is dat wij gewoon met de laptops open elkaar Google Analytics cijfers beoordelen. Wij What’s appen wat af met allerlei vragen over en weer en zo inspireren wij elkaar.

Hoe zit het met andere bijzondere inspiratiebronnen?
Jamie Oliver is en blijft mijn grote held. Ik vind het geweldig wat hij allemaal doet en ik houd van zijn stijl van lekkere en simpele gerechten. Verder krijg ik inspiratie van lezen. Euh lezen? Ja, daar maak ik mijn hoofd mee leeg en dan komen de ideeën vanzelf binnen.

Nou dit was dan weer de bloginspiratie tag. Zoals gezegd ga ik niet vijf andere bloggers nomineren. Wil je de tag overnemen? Doe dit gerust.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.