Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 1 stuk

Ingrediënten

  • 390 gram tarwe bloem
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel gist
  • 360 ml koud water

Extra nodig

  • Bakpapier
  • gietijzeren pan (24 cm doorsnee)

Zo maak je het

  • Voeg het bloem, zout en gist bij elkaar en roer goed door elkaar. Voeg voorzichtig het water toe en roer tot een deeg. Dek af met huishoudfolie en laat 12 - 18 uur staan. Ik heb mijn deeg gewoon op het aanrecht gezet.
  • Verwarm de hetelucht oven voor op 220 graden.
  • Haal het deeg uit de kom met flink bebloemde handen (het deeg is nl vochtig) en sla de lucht eruit. Dit kun je doen door kort te kneden of je vuist erin te drukken. Dek af met huishoudfolie en laat 30 minuten staan.
  • Zet de pan met deksel in een lege oven om voor te verwarmen. Haal de pan uit de oven. Let op deze is super heet. Haal het deeg uit de kom en vorm tot een bal en zet op het bakpapier. Laat voorzichtig zakken in de pan. Plaats de deksel erop en zet 45 minuten in de oven. Verwijder de deksel en zet nog eens 10 minuten in de oven.
  • Laat iets afkoelen voordat je het brood aansnijdt.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl