Nog geen beoordelingen

Camping paella uit de skottelbraai

Naast de tent is de skottelbraai misschien wel ons belangrijkste item uit de camping collectie. Ik zou niet weten hoe wij zonder dit apparaat moeten koken. De skottelbraai is multifunctioneel. De ene dag gebruik je het om te barbecueën. De volgende dag is de skottelpan ideaal om een spaghetti saus in te maken. Wist je dat je met behulp van een pizzasteen op de skottel broodjes kunt afbakken? Vandaag staat camping paella uit de skottelbraai op de planning.

Voor een lekker bord paella kun je mij wakker maken. Ik ben gek op de rijke smaak van dit Spaanse recept. Het recept voor deze paella op de camping is niet moeilijk om te maken. Je hebt alleen een beetje tijd nodig. Een paella kun je nu eenmaal niet snel maken en dat geldt ook voor deze paella uit de skottelbraai. Mijn tip: zet alle ingrediënten gesneden klaar, schenk jezelf een drankje in en ga lekker aan de slag. Het resultaat is zalig!

Ben je in Spanje op vakantie? Dan kun je in de supermarkt ook pakken kant en klare paella bouillon (caldo para paella) kopen. Laatst in Spanje had ik bijna een pak meegenomen voor thuis. Manlief vond het onzin om een liter bouillon mee naar huis te nemen in de koffer….

Ben je op zoek naar meer makkelijke vakantie recepten? Download nu het gratis E-book koken op de camping voor makkelijke en lekkere recepten.

Download button

Camping paella uit de skottelbraai

Camping paella uit de skottelbraai

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • Olijfolie
  • 125 gram chorizo worst – geen vleeswaren
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram kipdijfilet
  • 400 gram paella of risotto rijst
  • 1 blik gepelde tomatenblokjes
  • 1 bouillon blokje kip
  • 500 ml gekookt water + extra
  • 200 gram diepvries kabeljauwfilet
  • 1 klein blikje gemende groente mix doperwten, boontjes etc
  • 1 klein blikje mais
  • 150 gram gepelde garnalen
  • Eventueel 4-6 saffraan draadjes of paprika poeder voor de kleur
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 citroen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Snijd de chorizo, uien en paprika in stukjes en hak de knoflook grof.
  • Verwarm de skottel met een klein beetje olijfolie en bak hierin de chorizo, ui, paprika en knoflook 3 minuten.
  • Snijd ondertussen de kipdijfilet in stukjes. Voeg de kipdijfilet toe aan de pan en bak goudbruin.
  • Bak de rijst 1 minuut mee. Blus af met de tomaten in blik en een scheutje bouillon. Leg de bevroren vis in de pan. Draai het vuur lager en laat rustig 20 minuten koken. Voeg telkens bouillon toe, zodra de rijst droog word. Officieel mag je niet roeren in een paella, maar doe dit gerust zodat de rijst goed gaar wordt. Mocht de bouillon op zijn, voeg dan gekookt water toe.
  • Zodra de rijst gaar is, voeg je de groente uit blik toe, de gepelde garnalen en eventueel de saffraan blaadjes en verwarm 2 minuten. Breng de paella op smaak met peper en zout.
  • Serveer met partjes citroen.

Camping paella uit de skottelbraaiDe camping paella uti de skottelbraai kost iets meer tijd dan je van mij gewend bent. Dit recept voor koken op de camping is mijn absolute favoriet.Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees hier mijn disclaimer.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.