Thuiswerken, vloggen en support your locals – kijkje in mijn leven

Vorige maand heb ik hetkijkje in mijn leven even overgeslagen. Ik had er geen zin in en daarbij had ik niks zinnigs te melden. Deze maand heb ik nog minder te melden. En toch maak ik een nieuw kijkje in mijn leven. Ik vind het gewoon leuk om jullie via deze weg even bij te kletsen over hoe ik mijn dagen doorkom.

Thuiswerken

Tja, hoe zal ik het zeggen. De ene dag gaat het fantastisch. Het thuiswerken zijn manlief en ik gewend. We hebben een eigen kantoor aan huis waar we normaal gesproken 2 dagen samen werken. Nu kan ik niet naar mijn flexplek en hij niet naar zijn opdrachtgevers, dus zitten we er de hele week samen. Op zich gaat dat prima. Alleen word ik af en toe gek van zijn calls. Mijn noise cancelling koptelefoon kan het bijna niet aan, haha.

Daarbij zijn er ook dagen dat ik niet vooruit kom. Dat zijn de dagen dat het niet lekker loopt met de kids op school of omdat ik zelf onrustig ben. Met name in het begin had ik moeite met blogs schrijven en mijn betaalde samenwerkingen vond ik erg moeilijk om te maken. Welke tone of voice ga ik gebruiken voor mijn Pasen recepten als we niet met familie en vrienden aan tafel kunnen zitten? Uiteindelijk heb ik er een hoop van geleerd en ben ik blij met het eindresultaat.

Vloggen

Daarbij heb ik nog zoiets tofs gedaan: mezelf filmen in de tuin! Zoals jullie weten heb ik een langdurige samenwerking met PLUS supermarkt. Hier ben ik erg trots op, want ik doe er al meer dan 20 jaar mijn boodschappen. We zouden met een heel team filmen in mijn tuin. Manlief en ik waren al druk bezig om de tuin zomerklaar te krijgen. Dit was hard nodig zoals jullie kunnen zien aan de voor en na foto’s.

Kijkje in mijn leven april 2020

Kijkje in mijn leven april 2020

Het filmen met een team ging dus niet meer door. Ik heb dus gevlogd met manlief als tweede regisseur. In de tuin hebben we een statafel neergezet met een laptop en via ZOOM kreeg ik instructies terwijl de klant, de regisseur, mijn bureau en de productie maatschappij meekeek. Echt bizar en tegelijkertijd zo tof om te doen! Om eerlijk te zijn maakte ik mij er al dagen druk om en de focus was een beetje weg. Ik ben namelijk vrij onhandig en begrijp echt helemaal niks van techniek. Ik was dan ook zo dankbaar dat manlief zei: “zal ik maar even vrij nemen Lin, dan help ik je wel even.” En wat denk je? Het ging super goed en we waren binnen no-time klaar. Over een tijdje mag ik jullie het resultaat laten zien. Spannend!

vloggen kijkje in mijn leven april

Even een vraagje. Hebben jullie nu juist meer of minder tijd om te koken? De eerste weken ben ik voornamelijk bezig geweest om mijn vriezer en voorraad op te maken. Dit is aardig goed gelukt. Ik heb de lekkerste dingen gevonden en soms de gekste combinaties gemaakt. Daarbij heb ik vaak voor twee keer gekookt. In het begin was ik nogal bezig met voorruit koken, zodat mijn dochter het avondeten kon opwarmen als één van ons of beiden ziek zou worden. Inmiddels ben ik die maaltijden gewoon aan het opeten.

Verder genieten we van eten in de tuin, zeker nu deze zo netjes is geworden.

Kijkje in mijn leven

Manlief en ik zijn vaker samen de keuken ingedoken. Wij vinden het altijd erg gezellig om samen onder het genot van een wijntje en een lekker muziekje te koken. Zo was het kerst bij ons met Pasen, want we maakten een heerlijke rollade met pommes duchesse en haricots verts met spek. Verse pasta heeft al meerdere keren op het menu gestaan en verder heeft manlief ook een nieuwe hamburger bedacht met feta, zongedroogde tomaat en oregano. Deze zal ik ook snel voor jullie op de blog zetten. Daarbij ben ik ook aan het experimenten met recepten die ik niet vaak maak zoals blondies (een soort van brownie met witte chocolade) maar ook eens een romige pastasaus met kookroom ipv een basis van tomaten.

Verse pasta kijkje in mijn leven

Support your locals

Naast zelf lekker uitgebreid koken, bestellen we ons suf om de lokale ondernemers te hebben. Ik mis het uiteten gaan echt met zowel vrienden als met manlief. Ik weet nog goed dat we 12 maart in een kleine pizzeria zaten te eten en tegen elkaar zeiden: “laten we er nog even genieten, misschien is dit wel de laatste keer voorlopig”. Goh, ik had vooraf nooit kunnen bedenken dat deze situatie zo lang zou duren.

Maar goed, we eten thuis met behulp van de lokale ondernemers ook super lekker. Van lekkere Italiaanse bollen bij de lunch, een Utregs borrelpakket op de vrijdagmiddag. Bijna wekelijks bestellen we bij een restaurant een lekkere maaltijd, zoals deze overheerlijke tapas. Op mijn lijstje staat nog een 3 gangen maaltijd kopen die ik zelf verder kan klaarmaken, zodat ik thuis “restaurantje” kan spelen.

Support your locals - kijkje in mijn leven

We maken er het beste van met elkaar. Ik ben blij dat volgende week de basisscholen op halve kracht gaan draaien en de trainingen van de kinderen worden opgestart. Voor de rest moeten we even geduld houden en dat gaat de ene dag beter dan de andere. Via mijn stories geef ik elke dag een paar persoonlijke updates en geef ik een inkijkje wat er zoal op mijn bord ligt. Mocht je dit leuk vinden, dan zie ik je daar graag.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.