Kijkje in mijn leven augustus 2017

De maand juli stond in het teken van vakantie. Dit probeerde ik in augustus vast te houden. De kids waren nog vrij en het idee was om nog een beetje te relaxen. Dat laatste is niet helemaal gelukt. Het werken was best een klus met de kinderen om mij heen. Met name omdat ik aantal deadlines had en graag in rust werk… Neem je ook eenkijkje in mijn leven?

Normaal vieren we de verjaardag van onze dochter op vakantie. Dit jaar waren wij al thuis. Als verrassing hadden we kaarten gekocht voor de halve finale van het WK dames voetbal in Enschede. Wat een feest wat dat zeg. De sfeer was te gek en die inmiddels niet meer zo klein meid had een glimlach van oor tot oor.

Kijkje in mijn leven augustus 2017

Nu het normale leven is begonnen, pas ik daar ook mijn eetpatroon op aan. Dit is een voorbeeld van mijn lunch. Een goed gevulde kikkererwten salade met tonijn. Yes, de broekriem wordt weer aangetrokken en daar vertel ik maandag meer over.

Kijkje in mijn leven augustus 2017

Deze maand hebben we veel gesocialized met huidige en nieuwe buren! Tja, voor je het gemist hebt. De bouw van ons huis heeft vertraging opgelopen. Met de andere 24 bewoners zijn wij een collectief gestart. Gelukkig zijn alle problemen voorbij en start de bouw weer. Inmiddels kennen we iedereen en het voelt als een warm bad.

Manlief en ik hebben een halve dag in de keuken gestaan. Het resultaat mocht er zijn. De tafel was gezellig gedekt met borrelhappen. Dat vinden wij altijd een gezellige manier om de avond te starten en om de zoveel tijd serveren we een hapje uit. De Italiaanse amuse is al jaren een toppertje en geheel van te voren voor te bereiden.

Kijkje in mijn leven augustus 2017

Manlief maakte natuurlijk verse pasta met vulling. Zalig en een behoorlijke klus. We stonden zelfs met zijn drieën in de keuken. Dochterlief maakte een cheesecake. Een variant die direct op je heupen blijft plakken zo vol suiker, chocolade en boter zit de taart. Met kerst zal ik deze met jullie delen.

Kijkje in mijn leven augustus 2017 4 pasta a

De volgende dag hadden we opnieuw een nieuwe buren borrelafspraak. Eerst even proosten op de goede afloop en daarna genieten van een zalige pasta salade.

Kijkje in mijn leven augustus 2017

Mosselen, ik ben er gek op. Helemaal als ze uit een jute zak komen van de visboer. Een van onze huidige buren kwamen eten. Het was een spontane afspraak en eigenlijk had ik niet zoveel tijd om te koken. Dan zijn mosselen ideaal. Je zet de pan op tafel met brood, salades en kruidenboter natuurlijk.

Kijkje in mijn leven augustus 2017

Na vier weken niks doen, werd het ook tijd om het sporten weer op te pakken. Ik vond het ZWAAR! Elke keer was ik weer trots , als ik vroeg mijn bed uit ging om de sportschool te bezoeken. En dan heb je deze koffie zeker verdiend.

Kijkje in mijn leven augustus 2017

Hier ben ik het huis uit gevlucht om bij Vineyard te werken. Ik werd gek van alle herrie om mij heen. Het is dan ideaal om je een paar uurtjes af te sluiten. De lunch van springrolls met pittige chili koriander dip was een feestje.

Kijkje in mijn leven augustus 2017

Door naar het volgende feestje: het grote mensen feest van dochterlief. Een vriendin heeft weer de taart gemaakt: een unicorn. Echt te gek! Het weer was prachtig en de opkomst goed. In totaal zijn meer dan 50 mensen voorzien van een bord pasta, kippensoep of salade. De laatste gingen om 00:45 weg, dus ik geloof dat het een geslaagd feestje was.

Kijkje in mijn leven augustus 2017

En ons mannetje had het zwaar de volgende dag…

Kijkje in mijn leven augustus 2017

Festivals, ik ben er dol op. En helemaal als dit op fietsafstand is van huis. Hier sta ik met vriendinnen op mijn blote voetjes te dansen op het zand. Gelukkiger kun je mij niet maken.

Kijkje in mijn leven augustus 2017

De volgende dag moesten we even bijkomen…. Op het menu stond het uitproberen van de rookoven. Dit had ik manlief cadeau gegeven voor ons 21 jarige jubileum. De zalm is perfect gerookt. Dit apparaat of pan eigenlijk, zal nog vaak tevoorschijn gehaald worden. Echt een toppertje.

Kijkje in mijn leven augustus 2017

Op dit moment ben ik voor 4 dagen in Italië. Vanmiddag kan ik een activiteit van mijn bucket list strepen. Kijk anders mee via Instagram Stories. Daar deel ik trouwens veel meer foto’s en videootjes uit mijn leven.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.