• Skip to secondary menu
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Lekker eten met Linda

Lekkere en makkelijke recepten

  • HOME
  • RECEPTEN
    • Weekmenu
    • Barbecue recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Snack
      • HAPJES
      • Sinterklaas recepten
    • Drankjes en smoothies
    • Diner
    • Vegetarisch
    • Dessert
  • E-BOOKS
    • E-BOOK BARBECUE RECEPTEN
    • KOKEN OP DE CAMPING
  • INSPIRATIE
    • Algemene tips
    • Op bezoek bij
    • Review
    • Sport
      • Bikini body guide
      • FOOD EN MOVING EXPERIENCE
  • CONTACT
    • Over mij
    • Persoonlijk
    • Adverteren
    • Privacyverklaring
  • ZOEKEN

Havermouttaart met bosperziken

havermouttaart met bosperzik

augustus 29, 2017 door Linda 5 Reacties

In mijn supermarkt zijn de bosperziken in de aanbieding. Juist nu probeer ik zoveel mogelijk fruit van het seizoen te eten. En bij mij thuis zijn deze perziken altijd een dikke hit. Het idee was om er zoete havermoutbroodjes van te maken. In de keuken bedacht ik toch iets anders en zo stond er ineens een havermouttaart met bosperziken in de oven.

Het lukt mij niet om geheel van te voren te weten hoe een recept eruit zal zien. Het leukste is om tijdens het koken, of bakken in dit geval, een spontane ingeving te krijgen. Nu mislukken mijn bak recepten meestal een eerste keer. Vaak doe ik maar wat en dat werkt niet in de bakwereld. Dolgelukkig was ik dan ook toen de havermouttaartjes (ik bakte er direct twee) gaar en smaakvol uit de oven kwamen.

havermouttaart met bosperzik

Nu zoek ik alleen nog een “eetmoment” voor dit taartje van havermout. Zal ik het als ontbijttaart op de blog zetten of als snack bij een kop koffie voor in het weekend? Persoonlijk ben ik er nog niet uit. De keuze is aan jullie en dat geldt ook voor het steenfruit dat je gebruikt.

havermouttaart met bosperzik

Havermouttaart met bosperziken

voor 1 taartje – 12 cm

  • 50 gram havermout
  • 50 gram Skyr
  • 1 ei
  • 1 rijpe bosperzik
  • extra nodig: taartvorm + bakspray

Stappen om een havermouttaart met bosperziken te maken:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng de havermout met de Skyr en een ei tot een beslag.
  3. Vet de taartvorm in met bakspray of boter.
  4. Stort het beslag erin.
  5. Snijd de bosperzik in stukjes en leg erop. Zorg dat de gehele bovenzijde bedekt is met de stukjes fruit.
  6. Zet het havermouttaartje 20 – 25 minuten in de oven.

havermouttaart met bosperzik

Nieuwsbrief – Wil je mijn tips en recepten om makkelijk, bewust en vooral lekker te eten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Volg mij op Facebook | Twitter | Instagram | Pinterest | Bloglovin’ | Google+
Het roze bord is van het Deense merk IB Laursen.

Categorie: Ontbijt, Snack Tags: bosperzik, havermout, ontbijttaart, perziken

Lees Interacties

Reacties

  1. Marianne zegt

    september 2, 2017 om 10:34 am

    Dit ziet er uit als een heerlijk recept… vandaag op zoek naar Skyr en perzikken ;-P Ik ben erg op zoek naar lekkere eenvoudige recepten;-D
    Valt havermout niet onder koolhydraten, het is een graan?

    Beantwoorden
  2. Annette zegt

    januari 7, 2018 om 9:48 am

    Beste Linda,
    Laat je de havermout “heel”of vermaal je deze?

    Annette

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      januari 8, 2018 om 9:40 am

      Hi, ik heb de havermout heel gehouden. Gr. Linda

      Beantwoorden
  3. Ina zegt

    augustus 27, 2018 om 1:46 pm

    Dag Linda,

    Kun je ipv skyr ook kwark of Griekse yoghurt gebruiken?

    Ina

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      augustus 31, 2018 om 6:07 pm

      Hi,

      Dat is geen probleem hoor.

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Zoeken

Volg lekker eten met Linda

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Twitter
Lekker eten met Linda – ava Welkom! Ik inspireer je graag met makkelijke en lekkere recepten. Met alledaagse ingrediënten draai je een heerlijke maaltijd in elkaar. Daarvoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Op zaterdag staat er een weekmenu klaar. Kijk lekker rond en laat je inspireren. Ik wens je veel kookplezier. Liefs, Linda

Pizza van de bbq

pizza van de bbq

Weekmenu’s makkelijke recepten 257

Lekker eten met Linda - weekmenu

Asperge recepten

Lekker eten met Linda - asperges

Barbecue recepten

Barbecue-recepten

Recepten index

Lekker eten met Linda - receptenindex

Meest gelezen

  • Weekmenu wat eten we vandaag 257 Weekmenu makkelijke recepten 257
  • Pasta met tonijn Pasta met tonijn
  • zelf ijsthee maken Zelf ijsthee maken
  • Snelle kip marinade voor een Oosterse maaltijd Snelle kip marinade (oosters) maken
  • Spaghetti bolognese van Jamie Oliver Spaghetti bolognese van Jamie Oliver

Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk het profiel van Lekker eten met Linda op Pinterest.

Aanbevolen door Linda

  • 9 x amuse in een glaasje. Ideaal om een dinertje mee te beginnen. Alle amuse recepten zijn makkelijk vooraf te bereiden. 9 x Amuse in een glaasje
  • Drie verschillende soorten thee tegen verkoudheid van een gember citroen thee, tijm honing thee en een bijzondere kurkuma kaneel thee. 3x thee tegen verkoudheid
  • Kip in een braadzak Kip in een braadzak
  • Een hartige taart met kip en Boursin, champignons, spekjes, pesto en cashewnoten. Deze quiche lust iedereen en ideaal voor een etentje. Hartige taart met kip en Boursin
  • vietnamese loempia's zelf maken Vietnamese loempia’s zelf maken

Copyright © 2022 · Lekkeretenmetlinda.nl