In mijn supermarkt zijn de bosperziken in de aanbieding. Juist nu probeer ik zoveel mogelijk fruit van het seizoen te eten. En bij mij thuis zijn deze perziken altijd een dikke hit. Het idee was om er zoete havermoutbroodjes van te maken. In de keuken bedacht ik toch iets anders en zo stond er ineens een havermouttaart met bosperziken in de oven.
Het lukt mij niet om geheel van te voren te weten hoe een recept eruit zal zien. Het leukste is om tijdens het koken, of bakken in dit geval, een spontane ingeving te krijgen. Nu mislukken mijn bak recepten meestal een eerste keer. Vaak doe ik maar wat en dat werkt niet in de bakwereld. Dolgelukkig was ik dan ook toen de havermouttaartjes (ik bakte er direct twee) gaar en smaakvol uit de oven kwamen.
Nu zoek ik alleen nog een “eetmoment” voor dit taartje van havermout. Zal ik het als ontbijttaart op de blog zetten of als snack bij een kop koffie voor in het weekend? Persoonlijk ben ik er nog niet uit. De keuze is aan jullie en dat geldt ook voor het steenfruit dat je gebruikt.
Havermouttaart met bosperziken
Ingrediënten
- 50 gram havermout
- 50 gram Skyr
- 1 ei
- 1 rijpe bosperzik
Extra nodig
- taartvorm + bakspray
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng de havermout met de Skyr en een ei tot een beslag.
- Vet de taartvorm in met bakspray of boter.
- Stort het beslag erin.
- Snijd de bosperzik in stukjes en leg erop. Zorg dat de gehele bovenzijde bedekt is met de stukjes fruit.
- Zet het havermouttaartje 20 – 25 minuten in de oven.
Het roze bord is van het Deense merk IB Laursen.