Pindakoeken

Zondag en dus weer eens tijd voor een fijn bakrecept. Na het fantastische weer van de afgelopen dagen, is er vandaag regen voorspeld. Duik lekker de keuken in om deze eenvoudige pindakoeken te maken.

pindakoeken

Pindakoeken doen mij aan vroeger denken. Volgens mij kocht mijn moeder ze heel, heel lang geleden. In mijn supermarkt op loopafstand kon ik ze in ieder geval niet vinden. De koeken zijn zelf zo gemaakt met behulp van een goede gevulde voorraadkast. pindakoeken

Bij al mijn bakrecepten kun je zien dat ik geen patissier ben. De koekjes zien er lekker ambachtelijk uit. Simpele recepten durf ik wel te maken. Zeker als het deeg maken niet te ingewikkeld is zoals bij deze pindakoeken. Al is het deeg niet zozeer het probleem. Hoe krijg ik een mooie vorm koek? Uiteindelijk heb ik kleine balletjes gedraaid en deze plat gedrukt. Oefening baart kunst en een volgende keer zien ze er vast beter uit. Als de smaak maar goed is toch?

pindakoeken

Pindakoeken

voor 12 stuks

  • 125 gram speltbloem
  • 50 gram kokosbloesemsuiker (of andere suiker naar keuze)
  • 1 klein eitje
  • 50 gram koude roomboter
  • snufje zout
  • snufje kaneel
  • 60 gram gezouten pinda’s
  • optioneel: snufje gember

Hoe maak je het klaar:

  1. Maak een deeg van de speltbloem, suiker, ei, roomboter, snufje zout en kaneel. Wikkel het deeg in plasticfolie en zet minimaal een half uurtje in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak kleine balletjes van 30 gram. Druk het balletje tot een koekje op de bakplaat.
  4. Druk de pinda’s stevig in de koekjes. Zet 25 minuten in de oven. Laat volledig afkoelen om hard te worden.

pindakoeken

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.