Review Easy Peasy

Yeah, vorige week was ik bij de lancering van Easy Peasy van Bluebelle Claire van den Heuvel & Vera van Haren. Het kookboek voor de allerkleinste van 0-4 jaar. Ik heb bij de dames stage gelopen en ben dus enigszins bevooroordeeld over dit boek. Mijn roze bril heb ik geprobeerd af te zetten bij deze review. Lees maar snel mee om te kijken of het gelukt is.

Easy Peasy is in de basis een kookboek, alleen is dat een understatement. Het is meer een soort kookbijbel om (kleine) kinderen een gezond basis aan te leren. Eindelijk een boek met recepten en alle achtergrond informatie in één. Enne, niet alleen geschikt voor kinderen, als (aanstaande) ouder ga je ook anders denken over je eigen voedingspatroon.

Het boek bestaat uit 2 delen. Deel 1 geeft uitgebreid uitleg over de filosofie van de dames, die net even anders is dan de standaard richtlijnen. Een voorbeeld, geef je kindje eerst groente en dan pas fruit. Fruit is zoet en vinden baby’s per definitie lekker. Met groente start je juist de smaakontwikkeling van je kleintje. Groente is zo veelzijdig en hebben een hoofdrol in dit boek. De 7 foodrules geven je houvast bij eetgedrag, zonder betutteld te zijn. Als ouder ben je zelf verantwoordelijk voor het eetgedrag van je kind en kies dan ook wat bij jouw gezin past. Fijn!

In het 2e deel komen alle leeftijdfases van baby, dreumes en peuter aan bod. Met heldere uitleg welke voedingstoffen je kan aanbieden, waarom en hoe klaar te maken. Tussendoor nog heel veel achtergrond informatie en tips om te variëren. En dan de recepten; hmmm ze zien er niet alleen TE lekker uit, zo smaken ze ook nog, weet ik uit eigen ervaring. (Het voordeel van een dag meekoken voor de fotoshoot is dat je daarna alles mag opeten). Sommige ingrediënten zullen niet voor iedereen snel voorhanden zijn. Bezoek dan ook eens een natuurwinkel of kies een alternatief ingrediënt. Alles beter dan kant & klare potjes of sapjes. De recepten zijn ook nog eens makkelijk klaar te maken, lekker easy peasy dus!

Dussss, neem je tijd, lees Easy Peasy goed door en nog eens en nog eens. Hang de 7 food rules op de koelkast en maak de filosofie je eigen. Probeer 1 x per week iets uit. De keuze is reuze met meer dan 80 recepten. En vergeet niet: je hoeft het niet perfect te doen. Houd je vast aan het goed-beter-best principe en kijk wat bij je past. Geef je kleintje een goede basis, daar zal hij of zij je voor altijd dankbaar voor zijn!

Psssst. Houd mijn blog in de gaten. Ik mag een Easy Peasy recept delen, dat voor groot en klein geschikt is.

Easy Peasy by Bluebelle – Claire van den Heuvel & Vera van Haren
Uitgever Gottmer / Becht
ISBN: 978 90 230 1403 4
Easy Peasy bestellen
Prijs: € 19,95

Categorieën

Categorieën Review

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.