Nog geen beoordelingen

Dadels met pindakaas

Mijn smaakvoorkeur ligt duidelijk bij hartig. Alleen zijn er van die dagen, dat ik ook van die sugar cravings heb. In mijn voorraadkast kom ik dan niet echt verder. Die ligt vol met hartige snackjes.

Maar goed, ik was dus op zoek naar iets lekkers. Ineens moest ik aan zo’n Snicker reep denken. Om eerlijk te zijn, vind ik dit nog steeds enorm lekker. Die karamel, noten en chocolade, hmm. Ok, ik houd er over op. Alleen liet het idee mij niet los. Voor ik het wist had ik de pindakaas pot met stukjes noot te pakken en stond ik een dadel te vullen. Het voelde alsof ik stiekem een snoepje uit de pot aan het pikken was.

gevulde dadels met pindakaas

De dadels met pindakaas zijn vanzichzelf niet zo fotogeniek om naar te kijken en het oog wil ook wat. Even rommelen in het keukenkastje en mijn oog viel op een paar heerlijk toppings. Eerst even een beetje rauwe cacao erover. Hmm, lekker zeg. Bij de volgende strooide ik er geschaafde amandelen over. En op de derde geraspte kokos. Daarna kon ik geen boe of bah meer zeggen, mijn buik was gevuld.

Voor de pindakaas gebruik ik de 100% pindakaas met stukjes noot van de Albert Heijn (nonspon). Geen extra olie, zout of suiker gewoon 100% gemalen pinda. Zalig. Het enige nadeel is dat de pindakaas wat vloeibaarder is, dus roer van te voren even goed door de pot. Dit tussendoortje is het lekkerst met medjoul dadels en niet die gesuikerde varianten die je ook vaak ziet. Ik kocht mijn voorraad bij de Lidl of kijk eens bij een Marokkaanse / Turkse winkel of de markt.

Tja, ik heb de gevulde dadels in 1x achter elkaar naar binnen gewerkt. Ik heb ze dan ook even opnieuw gemaakt voor de foto’s. Geen straf kan ik je vertellen.

dadels met pindakaas met 3 toppings

Dadels met pindakaas

Ingrediënten

3 stuks
  • 3 medjoul dadels
  • 100 % pindakaas met stukjes noot bijvoorkeur van Albert Heijn of biologische

Topping

  • rauwe cacao, geschaafde amandelen of kokos

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Snijd de dadel niet helemaal doormidden. Zorg dat de helften op 1 punt nog aan elkaar vast zitten. Verwijder de pit en het kapje.
  • Schep een theelepel pindakaas in de dadel en strooi een topping naar keuze erover. Direct opeten.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.