5 uit 2 beoordelingen
5 minuten

Eierkoek tiramisu

Hoe lekker ziet deze eierkoek tiramisu eruit? Met slechts 4 ingrediënten (eierkoek, koffie, kwark en cacao) en nog geen 5 minuten van je tijd maak je deze tiramisu. De presentatie in een champagne coup maakt het extra feestelijk.

Eierkoek tiramisu, binnen 5 minuten op tafel met 4 ingrediënten.

Gezonde tiramisu

Dit dessert wordt ook wel een gezonde tiramisu genoemd door het gebruik van kwark in plaats van mascarpone. Kwark en in dit geval zelfs magere kwark bevat veel minder vet dan mascarpone. Daarbij zit kwark boordevol eiwitten, dat o.a. goed is voor het herstel van je spieren. In eierkoek tiramisu heb ik Optimel Stracciatella gebruikt. Een alternatief is vanille kwark of aardbeien kwark. De lange vingers zijn vervangen door een eierkoek. Gelukkig paste deze net in het formaat van mijn champagne glas.

Desserts in een glaasje, ik ben er dol op zoals jullie weten. Zo maak je deze aardbeien tiramisu met kwark in een whiskyglas of deze snelle cheesecake in een waterglaasje.

Gezonde eierkoek tiramisu met kwark

Eierkoek tiramisu

Ingrediënten

4 personen
  • 4 eierkoeken
  • 2 kopjes espresso (afgekoeld)
  • 500 gram magere kwark (Optimel Stracciatella)
  • 1 eetlepel cacao

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je een eierkoek tiramisu?

  • Doop de eierkoeken in de koffie en leg op de bodem van het glas.
  • Schep de kwark erop en zeef de cacao erover. Laat even opstijven in de koelkast.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.