Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 8 personen

Ingrediënten

  • 1000 gram dikke riblappen
  • snufje zout en peper
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel roomboter
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 flesje bruin bier bv Leffe bruin
  • 1 vleesbouillon blokje
  • 250 ml gekookt water
  • 1 laurierblaadje
  • 1 eetlepel rode wijn azijn
  • 200 gram rozijnen
  • 250 gram champignons

Zo maak je het

  • Snijd de riblappen in blokjes van 2 bij 2 cm. Kruid met zout en peper.
  • Verwarm een pan met dikke bodem met de olie en roomboter. Bak het vlees hierin rondom aan. Haal het vlees uit de pan.
  • Snijd ondertussen de uien in stukjes. Hak de knoflook fijn. Bak het uien knoflook mengsel 3-5 minuten in het braadvet van het vlees op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe. Roer na 3 minuten het bier, bouillonblokje en het water erdoor. Roer met een houten spatel goed over de bodem, zodat aangebakken bloem los komt. Voeg het laurierblad, azijn en rozijnen toe. Leg het vlees terug in de pan en roer goed door.
  • Laat het vlees (minimaal) 2 uur stoven met deksel op de pan. Roer regelmatig en zorg ervoor dat het vlees onder vocht blijft staan. Zet de pan niet te hoog en voeg eventueel water toe.
  • Snijd de champignons in plakjes en voeg de laatste 20 minuten toe.
  • Vergeet niet om het laurierblaadje te verwijderen.
  • Serveer met gekookte aardappelen en spruitjes.

Linda's tips

  • Tip: vries de helft in voor een volgende keer. Het draadjesvlees is 3 maanden houdbaar.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl