3.7 uit 19 beoordelingen

Chia pudding met blauwe bessen

Chia pudding maken. Op TikTok gaat chia pudding viraal sinds Kim Kardashian haar ontbijt deelde. Dit ontbijt is snel gemaakt en erg voedzaam. De zaadjes hebben een neutrale smaak en zetten in combinatie met vocht uit tot een pudding.

Persoonlijk had ik in geen jaren chiapudding gegeten. Door mijn detox van een paar weken geleden heb ik dit voedzame ontbijt herontdekt. Op mijn zoektocht naar nieuwe recepten, kwam ik erachter dat een chia pudding ontbijt weer helemaal hip is.

Chia pudding

Chiazaad is een superfood en heeft vele gezondheidsvoordelen. Zo zitten de zaadjes boordevol vitaminen, mineralen, eiwitten, vezels en gezonde vetzuren. Een van de fijne eigenschappen van chiazaad pudding is dat je lang voldaan blijft na dit ontbijt.

Chiazaad gebruik je in combinatie met vocht om er chiapudding van te maken. Denk hierbij aan amandeldrink, haverdrank, kokosmelk of zelfs water (voeg dan wel extra smaakmakers toe). Chiapudding is een handige vervanger voor yoghurt of kwark, als je lactose intolerant bent of bewust minder zuivel eet.

Chia pudding recept

Chia pudding recept

De afgelopen weken heb ik geëxperimenteerd met verschillende chia pudding recepten. Het heeft even geduurd voordat ik de juiste verhouding gevonden had. Ik houd van een lekkere stevige pudding, om die reden voeg ik extra plantaardige yoghurt of kwark toe voor stevigheid.

Vlak voor het serveren voeg je fruit en toppings naar keuze toe. Dat maakt chia pudding heerlijk veelzijdig.

Chia puddning met blauwe bessen

Chia pudding met blauwe bessen

Ingrediënten

Aantal personen1 portie
  • 3 eetlepels chiazaad
  • 150 ml amandelmelk
  • 1 theelepel vanille essence optioneel of een snuf kaneel
  • 2 eetlepels amandelkwark
  • 50 gram blauwe bessen

Extra nodig

  • leeg jam pot met deksel

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Hoe maak je chia pudding?

  • Neem een lege jampot. Voeg het chiazaad, amandelmelk, vanille essence (optioneel) en kwark toe. Roer goed door elkaar. Sluit af met de deksel en zet minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven. Bij voorkeur roer je na een paar minuten de chiapudding nogmaals goed door elkaar, zodat de zaadjes goed over het vocht verdeeld zijn.
  • Haal uit de koelkast vlak voor het serveren. Roer de blauwe bessen en toppings naar keuze erdoor (zoals zonnebloempitten en goijebessen erdoor).

Linda’s Tips

  • Tip: een chiapudding ontbijt kun je ook voor 2 of 3 dagen vooruit maken. Varieer elke ochtend met het soort (diepvries) fruit dat je erbij neemt.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees hier mijn disclaimer.

Recept: Linda Foto credits: Het Spijsdecor

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.