Deze broccoli uit de oven is het bewijs dat groenten nooit saai hoeven te zijn. Door te roosteren krijgt broccoli een intensere smaak en knapperige randjes waar je echt blij van wordt. Het kost nauwelijks moeite en het resultaat is zó lekker dat zelfs kinderen er vaak enthousiast van worden.
Ik ben gek op groenten en vooral op geroosterde groente. De oven haalt het beste in ze naar boven: meer smaak, een licht zoetje en een heerlijke bite. Naast deze broccoli uit de oven maak ik ook graag geroosterde champignons, bloemkool uit de oven, spruiten uit de oven. Allemaal simpel en verrassend lekker.

Broccoli uit de oven maken
Het geheim van perfecte broccoli uit de oven zit in de bereiding. Snijd de roosjes niet te groot, zodat ze gelijkmatig garen. Dep de broccoli goed droog na het wassen. Meng ze met een scheut olijfolie, peper en zout en verdeel ze over een bakplaat. Zorg dat de roosjes genoeg ruimte hebben, anders stomen ze en worden ze niet knapperig. Bak de broccoli 15 tot 20 minuten in een voorverwarmde oven en hussel halverwege om. Strooi er wat paneermeel over voor extra crunch.
Wil je nog meer smaak? Een beetje citroensap, geraspte Parmezaan of geroosterde pijnboompitten toevoegen na het bakken kan ook. Wil je knoflook gebruiken? Doe dit in de laatste 5 minuten, zo voorkom je dat het verbrandt.

Tips en variaties met broccoli uit de oven
Broccoli uit de oven is ontzettend veelzijdig. Serveer het als bijgerecht bij een stukje kip, vis of een vegetarische burger. Het is ook heerlijk in deze hot honey bowl of als restje bij de lunch.
Handig! Je kunt geroosterde broccoli 3-4 dagen afgesloten in de koelkast bewaren. Even kort opwarmen en je hebt in no-time weer een smaakvol groentegerecht.

Broccoli uit de oven
Ingrediënten
- 1 stronk broccoli
- 1-2 eetlepels olijfolie
- snuf zeezout naar smaak
- 1 eetlepel paneermeel
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Hoe maak je broccoli uit de oven?
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de broccoli in roosjes en vervolgens doormidden. Maak schoon en droog de broccoli zorgvuldig met keukenpapier.
- Verdeel de broccoli oven de bakplaat. Zorg de broccoli elkaar niet overlapt. Zet 15 minuten in de oven. Haal de bakplaat eruit en bestrooi met het paneermeel. Zet nog 1 minuutje terug.
Recepten bewaren op Pinterest!
Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.
Recept: Linda | Foto credits: Het Spijsdecor