Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 12 asperges
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 4 eetlepels ricotta of roomkaas, Griekse yoghurt
  • 4 theelepels mosterd
  • 300 gram zalmfilet zonder vel
  • snufje zout en peper
  • optioneel: verse platte peterselie

Zo maak je het

  • Schil de asperges zorgvuldig met een dunschiller van onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige onderkant eraf. Kook de asperges in een ruime pan zo’n 10 minuten. Gooi het kookvocht en de schillen niet weg, want je kunt er aspergesoep mee maken. Giet af en laat uitlekken.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd het deeg in 4 plakken.
  • Meng de ricotta met de mosterd.
  • Besmeer de plakken deeg met het kaas mosterd mengsel. Houd 5 cm aan de zijkanten vrij.
  • Leg de uitgelekte asperges op de ricotta. Snijd de zalmfilet in 4 repen en leg op de asperges.
  • Vouw de zijkanten van het deeg langs de asperges omhoog en druk de punten iets aan. Bak in 15 - 20 minuten goudbruin in de oven.
  • Bestrooi met een snufje zout en peper en strooi de verse kruiden erover.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl