Weekmenu 13 makkelijke recepten

In dit nieuwe weekmenu breng ik jullie al een beetje in paasstemming. Ik kan het niet laten om een aantal snelle en makkelijke recepten te geven voor een gezellig familiediner of brunch. Bij Pasen denk ik altijd aan hartige taart, eieren, zalm, asperges en brood. Alleen het laatste komt nog niet voor in het menu, maar dat maak ik volgende week goed ok?

Veel kook- en eetplezier. Liefs, Linda

Wist je trouwens dat het weekmenu elke zaterdag in de nieuwsbrief verschijnt? Schrijf je hier gratis in. Zo mis je geen enkel recept en weekmenu meer.

Weekmenu makkelijke recepten voor het avondeten

Weekmenu #13 makkelijke recepten

Maandag: gevulde paprika met rijst

Een gevulde paprika is dan misschien niet zo heel vernieuwend, maar nog steeds erg lekker. Ik vul de groente met rijst, courgette, mais en kruiden. Zo ziet de paprika er lekker feestelijk uit op je bord. Het recept is ook nog een vegetarisch, maar voeg gerust nog kip of gehakt toe.

gevulde paprika met rijst

Dinsdag: omelet wrap met zalm

Verdubbel de hoeveelheden en maak er een groene salade of een kop soep bij en je hebt een koningsmaal. De omelet wrap eet ik normaal als lunch en dit is een lekker feestelijke versie.

omelet wrap met zalm

Woensdag: kippendijen met rauwe ham uit de oven

Een stuk kip is van zichzelf niet zo heel bijzonder. Daarom maak ik er een pakketje van met rauwe ham, zongedroogde tomaatjes en olijven. Oh, dat is zo smakelijk! Kook er nog wat groente bij en je bent klaar.

Kippendijen met rauwe ham

Donderdag: galette met courgette en spekjes

Wat een feestje is het om een galette te maken. Het deeg maak je in een handomdraai en hoeft ook niet te rijzen. Vervolgens maak je er een rommelig taartje van, dat je belegt met courgette en spekjes.

Galette met courgette en spekjes

Vrijdag: boekweit amandelmeel pannenkoeken

Voor als manlief en de kids kiezen voor een zoete pannenkoek, maak ik deze hartige wraps met spinazie, champignons en feta on top.

boekweit amandelmeel pannenkoek

Zaterdag: 5 x havermout recepten uit de oven

Nog even en dan vind ik een warme kom havermout niet zo fijn meer. Dus ik maak jullie nog snel even blij met 5 havermout recepten uit de oven. Van een appeltaart variant, met banaan, aardbeien, een crumble of brood. Het is allemaal mogelijk!

havermout recepten uit de oven

Zondag: filet americain maken (van mijn vader)

Yeah, met Pasen in het zicht, wil ik dit recept graag met jullie delen. Mijn vader deelt namelijk zijn recept voor filet americain. Dat wil je toch echt een keertje in je leven gemaakt hebben. Zo puur heb je het vast niet eerder gegeten.

zelf filet americain maken

Laat je het weten als je één van de recepten van het weekmenu gemaakt hebt met #lekkeretenmetlinda of tag mij, dan kan ik je terug vinden. Benieuwd naar de eerder verschenen eetplanningen? Bekijk hier alle weekmenu’s.

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.