Camembert op de barbecue

Kaasliefhebbers opgelet! De camembert op de barbecue is een soort kaasfondue. Alleen zonder wijn, minder zwaar op de maag én zonder fondueset op je vakantiebestemming. Dit recept past perfect in de serie koken op de camping al durf ik dit eigenlijk geen koken te noemen.

Voor als je even geen zin hebt om te koken is deze kaasfondue van de barbecue lekker makkelijk. Met minimale inspanning zet je een echte vakantie maaltijd op tafel. En door de rauwkost erbij heb je direct een flinke portie groente binnen. Best fijn toch?

Je kunt het pure kaasje met aluminiumfolie rechtstreeks op een niet te warme barbecue leggen. Ondertussen snijd je de rauwkost en brood in stukjes en klaar is de makkelijke maaltijd. Het is een gerecht voor 2 personen of een lekker hapje voor vier bij een borrel. Maak d ecamembert op de barbecue zo uitgebreid als je zelf wilt. Naast mijn voorstel voor de groente zijn bloemkool roosjes, gekookte krieltjes, champignons of bleekselderij er ook lekker bij.

Camembert op de barbecue

Laat je in de supermarkt of lokaal kaaswinkeltje lekker verrassen met een goede camembert. Zeker als je in Frankrijk bent is de keuze reuze.

Camembert op de barbecue

Camembert op de barbecue

Recept voor 1 portie:

  • 1 camembert (Le Rustique)
  • snacktomaatjes
  • 1 komkommer
  • geschraapte wortelen
  • gele en oranje paprika
  • stokbrood
  • extra nodig: aluminiumfolie

Stappen om camembert op de barbecue te maken:

  1. Verwijder de deksel van de camembert en haal het plastic papiertje eraf. Vouw een stuk aluminium folie om het doosje heen, zodat het hout niet kan verbranden. Verwijder het dunne bovenste laagje van de kaas.
  2. Zet het doosje op een niet te warme barbecue. Na een minuut of 10-15 is de kaas voldoende gesmolten om te gebruiken als kaasfondue.
  3. Snijd ondertussen alle groente en brood in stukjes. Zet klaar om mee te dippen. Haal de camembert voorzichtig van de barbecue en serveer direct.

Tip: je kunt het doosje ook zo’n 15 minuten in een oven van 200 graden zetten.

Camembert op de barbecue

Download nu het gratis E-book koken op de camping voor makkelijke en snelle recepten tijdens de vakantie.Download button

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.