Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 1 taart

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • zonnebloemolie
  • 1,5 eetlepel ras el hanout
  • 2 flinke tenen knoflook
  • 175 gram pulled oats naturel
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 1 flinke theelepel sambal badjak (of oelek)
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 2 flinke handen pittige kaas
  • 50-75 gram wortel julienne
  • 50 gram ijsbergsla
  • Turkse mayonaise (Yildriz) naar smaak

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de aubergine in kleine blokjes. Verwarm een koekenpan met een flinke scheut olijfolie. Gebruik meer olie dan je gewend bent, want dit komt de smaak van de aubergine ten goede. Bak de aubergine in 6-8 minuten goudbruin. Hak de knoflook fijn. Zet het vuur lager, voeg de pulled oats, knoflook en de kruiden toe en bak 3 minuten.
  • Meng ondertussen de tomatenpuree met de sambal.
  • Haal het bladerdeeg uit de koelkast. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Smeer in met 4/5 van het pittige puree mengsel. Verdeel het aubergine mengsel over het bladerdeeg, strooi de kaas erover en zet 15 minuten in de oven.
  • Haal de Turkse plaattaart uit de oven. Strooi de wortel julienne en sla over en maak af met de Turkse mayonaise naar smaak.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl