Nog geen beoordelingen

Tortellini soep met spinazie en worst

Ik wil graag een nieuwe rubriek starten op de blog: low-budget of goedkope recepten. Wat zouden jullie hiervan vinden? Vervolgens ben ik ook benieuwd, wat jullie budget vinden. Kijk je naar een totaal prijs per gerecht of naar een prijs per persoon en aan welk bedrag denk je dan? Wil je mij dit laten weten in de reacties? Voor de tortellini soep met spinazie en worst heb ik €6,70 uitgegeven. De boodschappen heb ik gewoon bij mijn PLUS supermarkt gekocht, dus ik ben niet naar een discounter gegaan.

Na de feestmaand december, let ik in het begin van het jaar op de kleintjes. Het is een kostbare maand geweest en bij het thema “back to normal” hoort ook betaalbare ingrediënten kopen. Dat niet alleen, ik haal ook de bezem door de voorraadkast en vriezer om zo te besparen op de boodschappen. Daarnaast zet ik op mijn weekmenu budgetvriendelijke recepten.

Mijn uitgangspunt is dat je een paar basis artikelen standaard op voorraad hebt staan. Hieronder vallen de uien, olie, knoflook en bouillonblokjes. Voor dit low-budget gerecht heb ik zelfs runder saucijzen met een twee sterren Beter Leven keurmerk gekocht. Je kunt nog meer besparen door andere worst te kopen of te kiezen voor varkensworstjes. Van deze maaltijdsoep met tortellini kun je met 4 personen eten.

Low-budget gerechten is een nieuwe categorie op de blog. Dit goedkope recept van tortellini soep met spinazie en worst past hier perfect bij. Een flink gevulde maaltijdsoep.

Tortellini soep met spinazie en worst

Ingrediënten

Aantal personen4 personen
  • 1 flinke ui
  • eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 runder saucijzen naar keuze (Blonde d'Acquitaine)
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 liter hete bouillon naar keuze*
  • 220 gram tortellini met kaas of spinazie vulling (schap van houdbare pasta)
  • 150 gram verse spinazie

Optioneel

  • 2 eetlepels gehakte basilicum

Voor erbij

  • stokbrood
  • parmezaan of geraspte kaas naar smaak

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  • Snijd een ui in stukjes. Verwarm een pan met dikke bodem en een eetlepel olie. Bak hierin de ui in 5 minuten zacht. Snijd ondertussen het teentje knoflook fijn en verwijder het vlees uit de worstjes. Voeg het vlees en de knoflook toe aan de ui. Gebruik een pollepel om het vlees los te krijgen.
  • Voeg de tomatenblokjes, bouillon en tortellini toe en kook 15 minuten. Roer af en toe met een pollepel.
  • Roer de verse spinazie en optioneel de basilicum erdoor en kook even mee zodat de spinazie slinkt.
  • Snijd ondertussen stokbrood in plakken, strooi er kaas over en zet 5 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Linda’s Tips

  • * kook 1 liter water en verkruimel 1 bouillonblokje boven de pan.
  • Tip: ik houd van een stevig gevulde maaltijdsoep. Voeg gerust meer water toe als je de soep “te dik” vindt.

Recepten bewaren op Pinterest!

Bewaar mijn recepten op Pinterest, zodat je deze makkelijk en snel terug kunt vinden. Pin onderstaande afbeelding en bewaar deze op één van je Pinterest borden.

Recept: Linda Foto credits: My Lucie

Heb je een vraag of opmerking over dit recept? Vul het contactformulier in of stuur mij een berichtje via Facebook of Instagram.